Obavijesti

News

Komentari 13

Udruga lađara Zagreb prvaci su na Maratonu lađa: Štit kneza Domagoja ostaje na Jarunu

Udruga lađara Zagreb prvaci su na Maratonu lađa: Štit kneza Domagoja ostaje na Jarunu
7

Počeo je još jedan tradicionalni Maratona lađa na Neretvi u organizaciji Udruge lađara Neretve. Put od Metkovića do Ploča, dug 22,5 kilometara, najbrža ekipa izveslati će za svega dva sata

VIDEO

Prva je u cilj u Pločama ušla Udruga lađara Zagreb koja je obranila prošlogodišnje zlato. Srebro će večeras kititi prsa veslača Udruge lađara Slivno, a bronca odlazi u ruke Udruge lađara Gusari Komin koji se nakon nekoliko godina ponovno penju na postolje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ulazak prvih lađa u cilj u Pločama

Pokretanje videa...

dolazak prvih lađa u cilj 06:24

- Sretni smo i ponosni što štit kneza Domagoja ostaje u Zagrebu. Uvjeti na Neretvi su bili teški, nakon mirnih voda Jaruna Neretva nas iznenadila valovima. Sve do ulaska u Crnu Riku smo se snažno borili sa Stablinom, žao mi je što se ta borba nije nastavila. Svaka čast i momcima Slivna te Komina, svi su lavovski izveslali cijeli Maraton - rekao nam je Marin Parmać, lađar Zagreba.

Sada slijedi dodjela medalja u Pločama, a nakon toga sve gledatelje zabavljat će Lidija Bačić i grupa Dalmatino.


18:45

U Crnoj Rijeci, pred Rogotinom, prvi je Zagreb, odmah iza njih je ekipa Slivnog, a treći su Gusari iz Komina. Na cetvrtom mjestu za sada je Crni Put, a peta je Stablina koje je jedno vrijeme bila prva. Još je malo ostalo do cilja u Pločama, gdje navijači željno iščekuju dolazak prvih ekipa.


18:30

Prve lađe su ušle ispod mosta u Banji, u Crnu Riku. Trenutno je prvi Zagreb nakon nasukavanja Stabline prilikom skretanja, druga je ekipa Slivnog. Podsjetimo, Maraton lađa je krenuo u 17 sati iz Metkovića, a dolazak na cilj u Ploče se očekuje oko 19 sati.

U Metkoviću startao 26. Maraton lađa

18.15 

Lađari su u Kominu gdje su ih mještani dočekali s velikom raznobojom bakljadom. Za sada je prva Udruga lađara Slivno, slijede Zagreb i Stablina, a tu su Gusari Komin te Crni put. Sada slijedi ulazak lađa u usku Crnu Riku gdje je pretjecanje teško, ali ne i nemoguće.

U Metkoviću startao 26. Maraton lađa

17.30

U Kuli Norinskoj na vrhu su izjednačene ekipe Zagreba, Stabline i Gusari Komin. Lade ce uskoro ući u Opuzen gdje je moguća zamjena veslača u ekipama.

U Metkoviću startao 26. Maraton lađa

17:04

Otpjevana je Himna Republike Hrvatske, topnici su na znak predsjednika Udruge lađara Neretve Luke Oršulića zapucali za početak Maratona lađa. Stigao je i predsjednik Zoran Milanović.

Metković: Predsjednik Milanović posjetio 26. Maraton lađa

RANIJE

Oko 400 natjecatelja spremno je zaveslati hladnom Neretvom kada se u 17 sati ispod Lučkog mosta u Metkoviću označi početak 26. Maratona lađa. Neki se lađari za ovaj spektakl pripremaju i cijelu godinu, a relativno mirna rijeka uzburkat će se pod snažnim veslima čak 29 lađarskih ekipa iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Podsjetimo, Maraton lađa tradicionalna je utrka neretvanskih plovila u organizaciji Udruge lađara Neretve, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a održava se svake druge subote u kolovozu, od 1998. godine.

Sve je spremno za 26. Maraton lađa na Neretvi

Maraton lađa vesla se 22,5 kilometara, od Metkovića pa do Ploča, gdje se dolazak u cilj prvih lađa očekuje oko 19 sati. Najbrža ekipa osvojit će veliki štit kneza Domagoja, koji je do danas bio u rukama Udruge lađara Zagreb, prošlogodišnjih pobjednika. Podsjetimo, lani se tijekom cijele utrke vodila žestoka borba između Zagreba i Udruge lađara Stablina, koji su na kraju u cilj ušli drugi, dok je bronca pripala ekipi Crnog puta iz Metkovića.

Sve je spremno za 26. Maraton lađa na Neretvi

S obzirom na utreniranost ekipa, dosadašnje lađarske kupove te brzinske utrke za startna mjesta, ovo će biti nikad zanimljiviji i napetiji Maraton lađa, kojeg će uživo uz Neretvu pratiti velik broj gledatelja, što na brodicama, što u automobilima, neki čak i na biciklima. Izravan prijenos utrke i ove godine bit će na HRT2, a kao i do sada lađare će gledati i pozdravljati brojni političari. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije