Obavijesti

News

Komentari 856

Tony Cetinski zaurlao: 'Cijepite si mamu!', a skup na trgu je završio s hrvatskom himnom

Tony Cetinski zaurlao: 'Cijepite si mamu!', a skup na trgu je završio s hrvatskom himnom
19

Maske ne nosi nitko osim novinara,a prema nekim procjenama okupilo se oko dvije tisuće ljudi. Prva govornica bila je nutricionistica Anita Šupe, a okupljene je zabavljao Tony Cetinski

VIDEO

Festival slobode počeo je u 17 sati na Trgu bana Jelačića kada se na autobus s mini pozornicom popeo Tony Cetinski i počeo okupljenima puštati glazbu.

POGLEDAJTE VIDEO

Prema nekim procjenama, na trg je došlo oko 2000 ljudi, nitko osim novinara nije imao maske, a većina je nosila transparente s porukama da korona ne postoji, da imaju pravo na disanje, na kretanje...

"Skini masku, ugasi TV, živi punim plućima", "Covid je laž, nismo svi covidioti", "Roditelji i djeca su nerazdvojni", "Bolje grob nego rob", "Slobodan život je naša moć", "Normalno i točka" te "Vjerujemo snazi koju imamo", bile su ispisane parole.

Zagreb: Na Trgu bana Jelačića održan Festival slobode

Glazbu pušta Tony Cetinski koji svako malo uzvikuje parole poput: "Sami se zauzimamo za sebe", "Mi smo budni", "Lijepo vas je vidjeti u tolikom broju", "Samo pozitiva!", a okupljeni nose transparente s porukama: "Skini masku, ugasi TV, živi punim plućima", "Covid je laž, nismo svi covidioti", "Bolje grob nego rob", "Roditelji i djeca su nerazdvojni",  "Slobodan život je naša moć"...

U jednom trenutku poručio je: "Ako sam kriv, kriv sam samo pred dragim Bogom".

"Sami se zauzimamo za sebe. Da imamo normalnu školu. Znate koja je naša najveća snaga. Ljubav. Samo ljubav. Dišimo punim plućima. Zajedništvo je naša moć", zaurlao je Cetinski, nakon čega je pak izvuknuo; "Neki portali su pisali da smo urlikali ispred staračkih domova, a samo smo došli uveseliti starije i znamo koje portale više nećemo pratiti". 

S okupljenima je došlo i dosta djece, te beba u kolicima.

17.20 - Skup su došli podržati Zlatko Hasanbegović i Velimir Bujanec, ali i Karolina Vidović Krišto.

17.50 - Program je počeo Gundulićevim stigovima Himne slobode, a onda se okupljenima obratila Anita Šupe: "Pritisak koji osjećate mjesecima osjećamo i mi, čuli smo vas da vam je dosta jer i nama je dosta. Čuli smo svijet i Europu, vidjeli smo Berlin, London, Dublin, svima je dosta i zato smo se okupili danas ovdje s istim ciljem da poručimo da je dosta!"

POGLEDAJTE VIDEO

Ona se osvrnula i na mjere rekavši da one nemaju zdravstvene ni ljudske podloge.

Zagreb: Na Trgu bana Jelačića održan Festival slobode

"Ograničavali su nam slobodu disanja i kretanja, uskraćenom nam je pravo na pravovremenu medicinsku pomoć a time je mnogima ugroženo zdravlje i život. Uskraćeno nam je pravo na rad, cijele grupe su ostale bez posla i bez prihode, zatvorene su firme i tisuće su ostale bez posla. Roditeljima je zabranjeno boraviti sa svojom bolesnom djecom u bolnicama, stariji su zatvoreni kao u kavezu u domovima", poručila je Šupe.

Također je rekla da nema osobe kojoj se život nije promijenio: "Zato je i nastala ova građanska inicijativa. I nećemo odustati od naših temeljnih prava. Pozivamo vas da zaboravimo ono što nas razdvaja nego se sjetimo onoga što nas spaja - pravo na slobodu izbora i pravo na slobodu mišljenja i govora i pravo na istinite informacije koje su nam uskraćene", poručila je.

18.15 - Okupljenima se obratio kolumnist Velimir Ponoš.

- Svi mi smo ljudska bića, a život nam se sastoji od kontakata, obitelji i svega što je ljudsko. Važno je malo stati i osjetiti kako se prostor ljudskosti oko nas suzio i kako se steže obruč i to na svim razinama. Cenzurirani smo, zabranjuje nam se misliti. Zabranjen nam je kontakt s našim najmilijima, ne možemo ni na sprovode niti izraziti sućut. Na svim razinama našeg bića je stavljen lokot i to je pravi lockdown. Koje su posljedice tog lokota, za nas i naše? - rekao je Ponoš. 

Poručio je da mu nitko ne može na silu staviti masku na lice, nakon čega su okupljeni počeli skandirati: "NE MOŽE, NE MOŽE, NE MOŽE, NE MOŽE!!"

18.20 - Kola hitne pomoći su pod sirenama ušla među prosvjednike koji su vozilo zasuli plastičnim čašama uz povike: 'ua'.

Usprkos molbi organizatora da propuste vozilo, građani se nisu pomakli što je stvorilo napetost između vozača i bolničara hitne koji je pojačao sirene i u rikverc se vratio otkud je došao. Iz MUP- a za Večernji kažu da je građaninu pozlilo i da prosvjednici nisu pustili vozilo da prođe, no ono se još uvijek nije pojavilo na Trgu. Kako doznajemo jedna ženska osoba je kolabirala od vrućine.

18.35 - Potom je velikim pljeskom pozdravljen dolazak Srećka Sladoljeva, imunologa koji je na početku epidemije izjavio da je korona virus bezopasan. Obzirom da se na prosvjedu pojavilo vozilo Hitne pomoći, Sladoljev je naveo da je dolazak Hitne na prosvjed demonstracije sile, a zatim je posebno pozdravio Karolinu Vidović Krišto, koju su glasnim  povicima potom pozdravili i okupljeni.

Poručio je prosvjednicima da maske ničemu ne služe.

19:23 Okupljenima se obratio i Roberto Mateš, otac koji je kampirao ispred pakračke bolnice.

"Ovdje je Duh Sveti s vama, hvala Kristu", rekao je na početku i dodao je kako će od ponedjeljka roditelji moći biti sa svojom djecom u Bolnici Pakrac 24 sata dnevno. Zahvalio je bolnici. Više puta je ponovio: "Ne dirajte našu djecu".

Potom je Tony Cetinski povikao: "Cijepite si mamu!", i zatim pustio Moju domovinu, cijeli trg je u transu. Nakon Moje domovine, krenula je Ruža hrvatska, pa zatim Mišo Kovač, "Poljubi zemlju po kojoj hodaš". 

20.00 - Nakon još jednog govora puštena je hrvatska himna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 856
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa