Tomislav Tomašević daje prve izjave kao novi gradonačelnik Zagreba | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 208

VIDEO Tomašević: Financijsko stanje grada nije dobro, već je pokrenuta revizija oko Žičare

VIDEO Tomašević: Financijsko stanje grada nije dobro,  već je  pokrenuta revizija oko Žičare
7

Na pitanje kakav je osjećaj jer preuzima dužnost u gradu Tomašević je uzvratio dobar. Kašnjenje kaže ne bi trebala biti praksa jer nastavlja, nije baš da svaki dan naletite na nekoga u gradu tko treba pomoć

VIDEO

Tomislav Tomašević obavio je primopredaju vlasti s Jelenom Pavičić Vukičević koja mu je dala financijska izvješća o gradu Zagrebu i druga izvješća o gradskim projektima, a novi gradonačelnik uskoro daje i prvu izjavu.

Pogledajte video

- Završili smo sastanak o primopredaji s gospođom Pavičić Vukičević i dvije pročelnice. Sastanak je bio otvoren, konstruktivan. Dobili smo oko 2000 stranice različitih izvješća tako da će nam trebati vrijeme da kroz sve to prođemo. O nekim ključnim temama smo pričali. Financijsko stanje nije dobro i s tim ćemo se odmah pozabaviti. Danas ćemo imati sastanke s pročelnicom za financije i s drugim pročelnicima, a druge ćemo zakazati sljedeći tjedan - rekao je Tomašević.

POGLEDAJTE VIDEO: TOMAŠEVIĆEV POBJEDNIČKI GOVOR

Na pitanje o financijama rekao je da će cijeli vikend prolaziti kroz to i da će im trebati neko vrijeme. Kaže da će imati razgovore sa svih 27 pročelnika, upravom Holdinga, tako da će tek tada dobiti detaljnu sliku.

- Brzo će to ići, vjerujem da ćemo brzo pohvatati konce - rekao je.

Na pitanje o poskupljenju usluga, kaže da vjeruje da do toga neće doći i da funkcioniranje grada neće biti upitno.

- Razgovori s SDP-om idu dobro, još nisu gotovi, neke stvari nismo dogovorili. Razgovaramo o programskim ciljevima i o funkcijama u Skupštini. Konstituirajuća sjednica Skupštine će biti 17. lipnja i do tad će svi razgovori završiti - rekao je o pregovorima s SDP-om.

Tomašević kaže da mu je Pavičić Vukičević dala neke savjete koje bi zadržao za sebe.

Tomašević kasnio prvi dan na poslu: 'Čekao sam s jednom gospođom Hitnu, pozlilo joj je'
Tomašević kasnio prvi dan na poslu: 'Čekao sam s jednom gospođom Hitnu, pozlilo joj je'

- Neke dodatne rezvizije su već u tijeku, među njima i projekt Žičare - rekao je Tomašević i dodao da će neke dodatne financijske rezvizije i zatražiti. 

- Situacija nije bajna, ali i za to postoje rješenja - rekao je i komentirao prijevoz te spomenuo da je u nekim gradovima javni prijevoz i potpuno subvencioniran te da to nije glavni problem.

Tomašević: Dobili smo 2000 stranica različitih izvješća, mogu reći da financijsko stanje nije dobro

- Optimistični smo da sve to možemo riješiti, na dobrobit građana - rekao je i dodao da je stanje nešto gore nego su očekivali.

- Ne bih trčao pred rudo - rekao je oko revizije svih gradskih ugovora i dodao da će se i to obaviti, govoreći o glomaznom otpadu.

- Žičara se mora pokrenuti i mora početi zarađivati novac - kaže Tomašević i naglašava da je u interesu da se to što prije riješi.

Ivica Lovrić je dao ostavku na mjesto pročelnika za obrazovanje i Tomašević je rekao da će već danas donijeti odluku o tome. Kaže da nije bilo ostavki na stolu tijekom primopredaje i dodaje da će o tome razgovarati sa svim pročelnicima.

Što sve piše u tisućama stranica koje će dočekati Tomaševića: 'U blagajni nije baš bajno stanje'
Što sve piše u tisućama stranica koje će dočekati Tomaševića: 'U blagajni nije baš bajno stanje'

Nada se da će se uskoro sjesti i na razgovor s premijerom Plenkovićem i razgovarati o ključnim projektima za Zagreb, od obnove, dječje bolnice na Srebrnjaku, nove bolnice u Blatu. Nada se da će sastanak biti što prije.

- Ugovaranje svih tih sastanaka će biti jedne od prvih stvari sljedeći tjedan - kaže.

- Vodili smo konstruktivan i otvoren razgovor, odgovorena su pitanja koja smo imali, kao što je rekao gradonačelnik, dobili smo puno materijala za proučiti - rekla je zamjenica Danijela Dolenec.

Tomašević: Dobili smo 2000 stranica različitih izvješća, mogu reći da financijsko stanje nije dobro

Luka Korlaet je dodao da se vidi u ulozi facilitatora obnove i ubrzanja protokola oko obnove koji su jako dugi. Kaže da je prvi razgovor sa šefom Fonda Vanđelićem. Dodaje da mu je to prioritet.

- Hvala i drugoj gospođi koja je izašla iz tramvaja i stala s gospođom koja je pala u nesvijest i pomogla joj da ne dođe i do težih ozljeda i Hitnoj koja je brzo stigla - rekao je na kraju Tomašević koji se još jednom ispričavao zbog kašnjenja.

Kasnio na posao jer je čekao Hitnu s prolaznicom

Tomašević je u 8 sati kasnio par minuta na posao, a pred poglavarstvom je rekao da je kasnio jer je na tramvajskoj stanici u Savskoj pozlilo nekoj ženi i s njom je čekao Hitnu pomoć. Na pitanje kakav je osjećaj jer preuzima dužnost u gradu Tomašević je uzvratio dobar. Kašnjenje kaže ne bi trebala biti praksa jer nastavlja, nije baš da svaki dan naletite na nekoga u gradu tko treba pomoć. Na ulazu u poglavarstvo dočekan je pljeskom radnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 208

VIDEO

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu
OPREZ!

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih...

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka
DIJETE POGINULO U EKSPLOZIJI

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
RAVNATELJICA POTVRDILA

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život...