News

Komentari 39

Utjecajna ruska mreža: Tko su Putinovi 'igrači' u Hrvatskoj?

Utjecajna ruska mreža: Tko su Putinovi 'igrači' u Hrvatskoj?

Najbolji politički tjednik otkriva utjecajnu rusku mrežu u Hrvatskoj i kako je Moskva kontrolira. Otkrivamo tko su oni, koji je njihov background i čime se bave kako bi ojačali utjecaj Moskve

Nova geopolitika u svijetu određuje i nove prioritete za Moskvu i Washington. U Hrvatskoj postoji jaka mreža utjecajnih ljudi koji su na raspolaganju izvršnim politikama predsjednika Putina.

Otkrivamo tko su oni, koji je njihov background i čime se bave kako bi ojačali utjecaj Moskve u Republici Hrvatskoj. To su, sasvim je jasno, igrači velikog iskustva i posebne motivacije.

Uoči obljetnice Oluje intervjuirali smo poduzetnog ministra obrane Damira Krstičevića koji se prisjetio slavnih dana oslobađanja okupirane zemlje. Anamarija Burazer podrobno je istražila biografiju Tomislava Madžara, savjetnika predsjednice države. Čovjek je multifunkcionalan: zna musti krave, završio je medicinu, bavi se biznisom, a neko vrijeme je dogovorao gaže za Halida Bešlića. Renesansni čovjek, nema što, koji je ključni igrač u Kolindinu preuzimanju kontrole u Hrvatskom nogometnom savezu. Ukratko, čovjek koji miče Šukera. Poznati i kontroverzni sudac te šef Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pokušao nam je pojasniti što se zbiva s mađarskim bjeguncem od hrvatske pravde, bivšim šefom MOL-a Zoltom Hernadijem. Kaže da možemo biti mirni. Pravda će biti zadovoljena. Hoće li biti tako?

Pripremili smo vam i poseban dar: memorijalnu knjižicu o legendi Oliveru Dragojeviću. Uz dirljiv tekst našeg kolumniste Emira Imamovića o simbolu moderne dalmatinske šansone.

>>> Novi Express je na kioscima za samo 14 kuna...

 

Najčitaniji članci