Obavijesti

News

Komentari 31

Utopio se na Braču: 'Nitko nam ne zna reći zašto je Luka umro'

Utopio se na Braču: 'Nitko nam ne zna reći zašto je Luka umro'
1

Luka Milinković (13) iz Novog Sada, sin poznatog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića, preminuo је u subotu u uvali na otoku Braču, a za sada i dalje nitko ne može potvrditi točan uzrok smrti

VIDEO

Mali Luka Milnković boravio je na moru sa majkom i sestrom u hrvatskom ljetovalištu na otoku Braču, kada je uslijed nerazjašnjenih okolnosti pronađen mrtav u moru. Tijelo dječaka pronašli su kupači, no ni oni, ni liječnici Hitne pomoći koji su ubrzo stigli nisu mogli pomoći nesretnom mališanu. Što se dogodilo kobne subote i dalje je predmet istrage, a kad se završi obdukcija, obitelj i prijatelji nastradalog djeteta doznat će istinu.

- Nitko nam ne zna reći zašto je umro naš Luka. Čekamo da nam jave - kroz suze su u ponedjeljak pričali prijatelji obitelji Milinković, piše Blic u svojem tiskanom izdanju od utorka.

Nesretni dječak je prije mjesec i pol dana završio šesti razred, a u novosadsku Osnovnu školu „Vasa Stajić" išao je sa svojom sestrom. U šoku poslije smrti dječaka, svi zovu školu ne bi li saznali što se dogodilo njihovom prijatelju. 

Teškim riječima direktorica škole Jasmina Pastonjicki ispričala je za Blic da i dalje nitko ne može vjerovati da Luke više nema.

- Roditelji naših učenika nas stalno zovu i nitko ne može vjerovati da Luke više nema. Cijeli školski kolektiv je shrvan bolom, a ne mogu ni zamisliti kako je Lukinim prijateljima - govori Pastonjicki.

Dječak je živio s majkom i sestrom u Novom Sadu, dok je njegov otac, slavni odbojkaš Markos Milinković, porijeklom iz Srbije, živio u Argentini. Kako kaže Pastonjicki, Luka je za tatu bio jako vezan.

- Koliko znam, Markos je redovno dolazio u Novi Sad i imali su jako bliske odnose, bez obzira na to što su živjeli razdvojeno. To se vidi i po Lukinom uspjehu i dobrom odgoju. I njega i njegove sestre. Nadam se da će smoći snage prebroditi ovaj užas koji ih je pogodio - govori direktorica škole.

Što se dogodilo kobnog dana, utvrđuje policija. Zasad je poznato da su dječaci, navodno, vozili kajak i igrali košarku tog dana. A što je poslije natjeralo Luku da oko 19 sati uđe u vodu nitko ne zna. Njegovo tijelo kako pluta primijetili su očevici koji su ga izvukli iz vode i pozvali policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, dječaku nije bilo pomoći.

 Tuga u klubu u kojem je Luka trenirao 

Viješću da je Luka nastradao potreseni su i članovi Odbojkaškog kluba Vojvodina, gdje je Luka trenirao odbojku. Kako za „Blic" priča sportski direktor kluba Nikola Marić, svi su ostali zatečeni.  

- Ne možemo vjerovati da se tako nešto dogodilo. Tuga je velika. On je bio naš član oko godinu dana i igrao je za pionirsku ekipu. Još nismo uspjeli stupiti u kontakt s obitelji, pa ne znamo više detalja - rekao je Marić.

Uzrok smrti utapanje ili zastoj srca

Prema riječima izvora bІiskog istrazi, kod Luke nisu uočene ni ozljede koje bi dovele do toga da izgubi svijest tijekom ronjenja. 0 svemu je obaviješteno i Županijsko državno odvjetništvo, koje је izdalo nalog za obdukcijom. Kako kaže izvor Blica, postoje dvije opcije koje bi mogle biti uzrok smrti - utapanje ili zastoj srca.

- Dječak је ronio sa maskom za ronjenje i njega je iz vode izvukao kupač koji ga je primijetio. Velika je vjerojatnost da se precijenio i da je preminuo zbog zastoja srca - kaže Blicov sugovornik.

Lukin otac je odbojkaška legenda Argentine

Kako 'Blic neslužbeno doznaje, dječakov otac, najveća odbojkaška legenda Argentine Markos Milinković, po saznanju da je izgubio sina hitno je krenuo iz Argentine u Hrvatsku. Otac nesretnog dječaka porijeklom je Srbin. Oženio se Novosađankom s kojom je i dobio sina Luku.

Tijekom karijere igrao je za neke od najvećih svjetskih klubova, poput Sisleya iz Trevisa. Šest godina je biran za najboljeg odbojkaša Argentine, a tri puta je sudjelovao na Olimpijskim igrama.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu
IZDALI ŽUTI ALARM

VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj. Objavili su upozorenje i žuti alarm, a oko 17 sati kiša i led su pogodili dio Slavonije. Javili su nam to čitatelji iz Slavonskog Broda. Iza 18 sati, pogoršalo se i u okolici Zagreba.