News

Komentari 3

Uz novi broj Expressa dolazi i dar: Naši dani ponosa i slave...

Uz novi broj Expressa dolazi i dar: Naši dani ponosa i slave...

U novom broju doznajte sve o tajnim iskazima dostavljača mita, pogledajte najbolji Best Book, ali i spomen magazin o uspjehu ‘vatrenih’ na Svjetskom prvenstvu

Uspješni poslovni ljudi obično završe MBA studije, proučavaju Samuelsona i Buffeta, uče čitanje bilanci. U Hrvatskoj im uz sve to trebaju i dodatne vještine. Moraju poznavati mitologiju - ali ne grčku!

Spremnost da se plati mito i doniraju milijuni kako bi se dobio, a potom i kako bi se naplatio obavljeni posao, izbjegavanje predsjednika uprave “pod opijatima” , a potrebno je imati i laku ruku, odnosno biti posebno vješt u ubacivanju milijuna u automobile. To se, pokazuju nam, primjerice, Drago Tadić i Igor Premilovac, u pravilu radi na parkiralištima. Da u “Hrvatistanu” vrijede posebna pravila poslovanja, shvatili su i stranci, koji su spremno plaćali provizije i “provizije”, a imali su i posebne fondove s novcem za “lobiranje na zapadnom Balkanu”.

- Član uprave HAC-a Sapunar pozvao me rekao mi: ‘Nisi prijatelj firme, radiš, a ništa ne doprinosiš’ - svjedočio je na sudu u Zagrebu Drago Tadić, bivši predsjednik uprave tvrtke Osijek Koteks. Iskusnom poslovnom liscu ovo nije bio prvi takav razgovor sa Sapunarom. Odmah ga je upitao koliko mu novca treba. Ovaj je odgovorio: “Milijun kuna, i to u kešu”... Ostatak u novom Expressu, na kioscima u petak. Samo za hladnokrvne!

Najčitaniji članci