Obavijesti

News

Komentari 21

Uz OŠ u Solinu niče kockarnica: Grad se protivi, no radovi teku

Uz  OŠ u Solinu niče kockarnica: Grad se protivi, no radovi teku
3

Na 200-ak četvornih metara prostora proteklih dana radovi teku užurbano, reklame su postavljene na svakom kutu zgrade, a namjena navedenog prostora zgrozila je roditelje i građane Solina općenito

VIDEO

Preko puta Osnovne škole don Lovre Katića u Solinu neće se otvoriti ni igraonica ni čitaonica niti eventualno neka druga kulturna ustanova. Otvara se, sasvim 'prikladno', automat klub.

Na 200-ak četvornih metara prostora proteklih dana radovi teku užurbano, reklame su postavljene na svakom kutu zgrade, a namjena navedenog prostora zgrozila je roditelje i građane Solina općenito.

U kockarnici je drugom igraču ukrao nekoliko tisuća kuna
U kockarnici je drugom igraču ukrao nekoliko tisuća kuna

Naime, prema Zakonu o igrama na sreću, Pravilniku o prostornim i tehničkim uvjetima za priređivanje igara na sreću (...), donesenom u ožujku ove godine, udaljenost automat kluba od odgojno-obrazovne ustanove ne smije biti manja od 500 metara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navedeni automat klub od škole je udaljen u širini dvotračne prometnice.

- Naravno da se protivim tome kao gradonačenik Solina. Mi ovdje nismo stranka u postupku, niti smo znali da će se na toj lokaciji otvoriti automat klub. Ravnateljica škole mi je javila čim je vidjela reklame. Znam da se pravilnik o tehničkim uvjetima za dobivanje dozvole automat klubova mijenjao u ožujku, pa moramo vidjeti kad su za ovaj ishodili dozvolu. Ono što mogu obećati jest da ćemo iskoristiti sva raspoloživa sredstva da se to zaustavi. Naš stav u Gradu Solinu je jasan, otvaranjem kockarnice kraj škole šalje se vrlo ružna i neprimjerena poruka. Mi smo na strani roditelja - kaže nam gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević, grada koji ima titulu grada prijatelja djece i grada koji godinama ima pozitivan prirodni prirast.

Roditelji djece, učenika navedene škole, zgroženi su činjenicom da je klub dobio dozvolu za otvaranje na toj lokaciji. Priprema se i peticija.

- Smatram da je naša dužnost reagirati na ovo, jer ne samo da nije primjereno, nego je strašno i sramotno. Vjerujem da će gradske službe dati sve od sebe da se kockarnica ne otvori - kaže nam majka Katija Borčić.

Naoružani upali u kockarnicu u Medulinu i pobjegli s 'plijenom'
Naoružani upali u kockarnicu u Medulinu i pobjegli s 'plijenom'

Pokušali smo dobiti odgovor od Porezne uprave, koja je zadužena da izdavanje dozvola, no do zaključenja ovog teksta nismo ga dobili. Objavit ćemo ga po primitku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a