Uz Urbanovu 'Iskru' u Rijeci otvorili nove prostore programa 'Moje mjesto pod suncem' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Uz Urbanovu 'Iskru' u Rijeci otvorili nove prostore programa 'Moje mjesto pod suncem'

Uz Urbanovu 'Iskru' u Rijeci otvorili nove prostore programa 'Moje mjesto pod suncem'
8

Moje mjesto pod suncem program je socijalnog uključivanja djece ispod ruba siromaštva. Program je dosad koristilo više od 80 djece, a u njega se uključilo više od 150 volontera te više desetaka obitelji

VIDEO

U Rijeci je svečano otvoren prostor programa Moje mjesto pod suncem namijenjenog radu s djecom ispod ruba siromaštva u gradu Rijeci i okolici. Nakon uspješne donatorske kampanje koja je trajala od listopada 2020. godine, u kojoj je za uređenje prostora sakupljeno 2,3 milijuna kuna, 380 kvadrata na riječkim Pećinama namijenjenih djeci, otvorilo je svoja vrata.

Na svečanom otvorenju bili su župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija te najveći pojedinačni donator kampanje Goran Abramović iz Zaklade Vincero.

Komadina je rekao da je županija odmah prepoznala ovaj program i kampanju te je donirala 300.000 kn za adaptaciju i opremanje prostora i poručio kako su vrata za programe s djecom uvijek otvorena u Županiji. Zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski napomenuo je da će Rijeka i dalje podržavati program Moje mjesto pod suncem, kao što je činio tijekom prethodnih godina, ali i tijekom ove kampanje te je voditeljici programa Moje mjesto pod suncem, Sandri Grozdanov, uručio grb Grada Rijeke kao podsjetnik na podršku Grada.

Prostor za Moje mjesto pod suncem ustupilo je Sveučilište u Rijeci. Rektorica Sveučilišta, Snježana Prijić Samaržija, izjavila je da se svatko zaljubio u ovu kampanju koja je oko sebe okupila brojne podržavatelje iz poslovnog, civilnog i kulturnog sektora.

- Trebamo izaći izvan hladnih zidova institucija i podržati napore civilnog sektora za stvaranjem jednakih mogućnosti za svu djecu- izjavila je. Naglasila je da ovime Moje mjesto pod suncem postaje stručna baza Učiteljskog fakulteta u Rijeci, čime se otvaraju vrata suradnji akademskog i civilnog sektora.

- Od trenutka kada smo krenuli maštati o prostoru u koji ćemo useliti s našom djecom i našim korisnicima pa do danas kad ga svečano otvaramo, najčešće sam si postavljala jedno pitanje - što je ono što je pokrenulo tolike ljude da toliku energiju ulože da mi uspijemo prikupiti 2 milijuna i 200 tisuća kuna. Beskrajno smo na tome zahvalni - rekla je voditeljica programa Sandra Grozdanov koja je zahvalila svim donatorima i podržavateljima.

Goran Abramović, upravitelj Zaklade Vincero, najvećeg pojedinačnog donatora kampanje, izjavio je kako je tijekom kampanje u Mojem mjestu pod suncem prepoznao one vrijednosti koje promovira i njegova zaklada – uključivost i solidarnost. Zaklada Vincero je najavila dugoročnu suradnju u krajnjem cilju programa – prekidanju kruga siromaštva u kojemu se djeca, štićenici Mojeg mjesta pod suncem, nalaze.

Svečanost su uveličali Urban&4 koji su tijekom mini unplugged koncerta odsvirali nekoliko pjesama s posljednjeg albuma „Lipanj, srpanj, kolovoz“, među kojima i pjesmu "Iskra" koja je obilježila ovu kampanju spotom snimljenim baš za nju, a u kojem su se Damiru Urbanu pridružili i Rade Šerbedžija, Nina Violić, Saša Antić, Gabi Novak, Maja Sever, Aleksandar Stanković i Janko Popović Volarić. Real grupa stoji iza ideje za kreativni koncept donatorske kampanje, koja je uključivala TV spot, oglasna rješenja za različite medijske kanale i neizostavnu PR podršku.

Kampanja je obilovala naporima umjetnika da podrže djetinjstva jednakih mogućnosti. Tako su u sklopu kampanje Mirko Ilić, Slavenka Drakulić i Rujana Jeger napravili slikovnicu Moje mjesto pod suncem, a sav prihod od prodaje išao je u cilj kampanje.

Moje mjesto pod suncem program je socijalnog uključivanja djece ispod ruba siromaštva. Program je dosad koristilo više od 80 djece, a u njega se uključilo više od 150 volontera te više desetaka obitelji. Krajnji cilj programa je prekinuti krug siromaštva u kojemu se nalaze djeca od 6 do 15 godina, tako što će sustavnim pristupom ojačati njihove sposobnosti i talente - putem raznih radionica, instrukcija, povezivanjem sa sportskim i kulturnim ustanovama te psiho-socijalnim radom. Program je dobitnik nagrade za najbolji volonterski program u Gradu Rijeci, a 2021. godine dobitnik je i godišnje nagrade Krunoslav Sukić osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka
DIJETE POGINULO U EKSPLOZIJI

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu
OPREZ!

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih...
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
RAVNATELJICA POTVRDILA

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život...