Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Užas u Splitu: Šipkom zatukao mačića i htio ga baciti u more

Svemu je prisustvovala i žena s maloljetnim djetetom (5), koje je doživjelo šok vidjevši likvidaciju mačića koji se koprcajući pokušavao spasiti. Tužiteljstvo je predložilo kaznu od 9600 kuna

74 komentara

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv T. V. (64) zbog kaznenog djela iz članka 205. stavka 1. Kaznenog Zakona, "tko usmrti životinju bez opravdana razloga". Iza šturih pravnih termina krije se strašna nečovječnost: metalnom šipkom je do smrti zatukao mačića kojeg je potom planirao baciti u more! 

Foto: Google Street View Uvala Baluni, Split

Hororu su usred bijela dana, oko 11 sati 23. prosinca prošle godine, pred prostorijama JK Mornar u Uvali Baluni prisustvovali brojni svjedoci i poznanici optuženog muškarca. Optuženi je inače umirovljeni brigadir HV-a s brojnim odlikovanjima, od Reda hrvatskog pletera i kolajne za junaštvo Nikola Šubić Zrinjski do Medalje Oluja. 

Prema izjavama očevidaca, na temelju kojih je napisan kazneni nalog te optužnica, T.V. je bez riječi ustao s klupe ispred kluba i udaljio se nekoliko metara. Čuli su potom tupi udarac, a zatim nisu mogli vjerovati onome što su gledali idućih nekoliko sekundi: metalnom šipkom, čiji je jedan kraj bio obložen izolir trakom kako ne bi klizila, zamahnuo je prema mačiću koji je bježao prema stablu. Udario ga je još dva puta, a zatim uzeo u ruku, namjeravajući ga baciti u more... 

- Što to radiš?! - pitao ga je jedan od očevidaca. 

- Ionako je mrtav... - odvratio je T.V. 

Ipak je odustao od bacanja u more, s nesretnom ubijenom životinjicom je otišao iza hangara JK Mornar i potom se vratio kao da se ništa nije dogodilo. Neki od prisutnih su inače brinuli o mačiću i hranili ga prethodnih dana. 

Svemu je prisustvovala i žena s maloljetnim djetetom (5), koje je doživjelo šok vidjevši likvidaciju mačića koji se koprcajući pokušavao spasiti. 

Iako je za ovo kazneno djelo predviđena kazna i do godine dana (bezuvjetnog) zatvora, s tužiteljstva nisu predložili najtežu sankciju. Imali su u vidu raniju neosuđivanost starijeg muškarca kao i doprinos u Domovinskom ratu pa je predložena novčana kazna od 9600 kuna za brutalno ubijanje mačića.

Optuženi se branio šutnjom.

Možda vas zanima i ovo:
Message