Obavijesti

News

Komentari 174

Užas u Zadru - vlastitoj majci slomio rebra i vikao: "Ku*vo!"

Piani nasilnik svakodnevno je vrijeđao vlastitu majku, ali nije stao samo na gnjusnim uvredama. Krvnički ju je mlatio, a sudac Tomislav Šimić ga je najstrože kaznio. Presuda je postala pravomoćna

VIDEO

Pijan i s ciljem da je ozlijedi 44-godišnjak je gađao majku (75) u lipnju 2017. staklenom čašom od majoneze u stanu u Zadru. Pogodio ju je u lijevu ruku te je slomio.

U srpnju, opet alkoholiziran,  verbalno ju je napao nazivajući je kurvom i optužujući je da je varala njegovog oca i grubo je psovao. Nakon toga  ju je fizički napao udarivši je šakom nekoliko puta u  lice, snažno je rukama uhvatio za kosu i glavom joj nekoliko puta udario u zid. Naredio joj je da sjedne na stolac, sa sebe skinuo majicu koju je imao na sebi i nastavio je udarati rukama i nogama u lice i glavu te u lijeve strane rebara. Kad je ona pokušala nekoliko puta  pozvati pomoć, spriječio je u  tome tako da ju je snažno uhvatio rukama u predjelu vilice i  zatvorio joj usta. Branila se od njegovih udaraca pokušavši se nekoliko puta baciti na pod i tako  izbjeći udarce, ali ju je on ponovno snažno uhvatio rukama i posjeo je natrag na stolac. Nastavio ju je udarati pa je zadobila višestruki prijelom rebara.  

Crna statistika: U Hrvatskoj u sedam godina ubijeno 156 žena
Crna statistika: U Hrvatskoj u sedam godina ubijeno 156 žena

Od početka do 9. srpnja, pijan i bez  ikakvog povoda svakodnevno joj opet govorio da je kurva, da je varala njegovog oca s cijelom svojom obitelji, te je u više navrata zaključavao u stan i branio joj izlazak iz spavaće sobe, a kad mu se ona suprotstavljala, iskoristio je svoju tjelesnu nadmoć te je fizički napao udarivši je rukama i nogama po cijelom tijelu.

- To  je kod nje sve izazvalo osjećaj straha za sigurnosti i osjećaj poniženja, dakle, teško je kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji i time kod člana obitelji izazvao strah za njegovu sigurnost i doveo ga u ponižavajući položaj, čime je optuženik počinio tri kaznena djela - pročitao je obrazloženje sudac Općinskog  suda u Zadru Tomislav Šimić prije nego li je izrekao zatvorske kazne u trajanju od jedne,  tri i pola godine te osudio  44-godišnjaka na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine.

Naložio mu je i obavezno liječenje od akohola. 

- Uzimajući u obzir sve navedeno, sud je stava da će se jedino zatvorskom kaznom u trajanju od četiri godine moći utjecati na optuženika da ne počini novo kazneno djelo, ali i postići i generalna i specijalna prevencija kažnjavanja - zaključio je sudac Šimić. 

Pucala u partnera osam puta: "Tukao me, bilo mi je dosta!"
Pucala u partnera osam puta: "Tukao me, bilo mi je dosta!"

Nasilnik se žalio, ali - Županijski sud je potvrdio kaznu

Viši, Županijski sud u Splitu, unatoč sinovoj žalbi da je kazna prestroga i drakonska, dijeli mišljenje zadarskog suca koji je posegnuo dublje od uobičajenog u odmjeravanju kazne za obiteljsko nasilje.

Iako se u dosadašnjoj sudskoj praksi rijetko obiteljske nasilnike ovakvog tipa slalo u zatvor, viši sud potvrdio je bezuvjetnu i to  četverogodišnju kaznu zatvora za sina - obiteljskog nasilnika.  Presuda je time postala pravomoćna.

Što je Istanbulska konvencija? Štiti žene od svih oblika nasilja
Što je Istanbulska konvencija? Štiti žene od svih oblika nasilja

- Prvostupanjski sud je pravilno i u potpunosti utvrdio sve odlučne činjenice i dao je valjane i logične razloge, koje u cijelosti prihvaća i ovaj sud drugog stupnja. Naime, prvostupanjski sud je prilikom odabira vrste i mjere kaznene sankcije pravilno postupio te je okrivljenom uzeo u obzir sve olakotne i otegotne okolnosti, kako kod utvrđenja kazne zatvora za svako pojedino kazneno djelo, tako i u odnosu na jedinstvenu kaznu zatvora - stoji u obrazloženju  sutkinje Marie Majić sa Županijskog suda u Splitu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...