News

Komentari 84

Užas u Zvijercima: Netko je više puta pucao u pse i mačke iz zračne puške, vlasnici su očajni

Užas u Zvijercima: Netko je više puta pucao u pse i mačke iz zračne puške, vlasnici su očajni

'Živim tu više od 50 godina i nisam se susreo s takvim situacijama. Ako ti smeta pas ili mačka koja prolazi onda ih potjeraj, ali ne možeš pucati po njima, pa nije ovo divlji zapad'

U bjelovarskim Zvijercima u posljednje vrijeme netko zračnom puškom puca na pse i mačke stanovnika, prenosi Bjelovarac.hr.

Obitelj čiji je pas upucan i nalazi se u teškom stanju kaže kako znaju tko puca te su tog susjeda prijavili policiji. Kažu kako je i sam čovjek rekao da će im pas stradati, a već neko vrijeme pas teže hoda, ali tijekom vikenda nije mogao ni ustati.

- Odveo sam ga veterinarki koja mi je rekla da ima u sebi tri metka iz zračne puške, da mu je slomljena prsna kost i da to do sada u svojoj karijeri nije vidjela.

Kažu kako je uspjela izvaditi samo jedan metak jer je drugi kraj srca i ne smije ga dirati, dok se treći ne smije vaditi jer bi bilo preriskantno.

Inače je taj pas veseo, ali sad samo leži, rekao je za Bjelovarac.hr Marijan Petrović. Rekao je kako se nada da će policija oduzeti zračnu pušku susjedu te zaustaviti taj teror. No, neki susjedi nisu htjeli prijaviti počinitelja zbog straha.

S njim se slaže i Vladimir Sever čiju je mačku počinitelj upucao. Kaže kako je vidio tog susjeda da puca po pticama u svom dvorištu te ga je upozorio da to ne čini.

Severova mačka je jedan dan kad je došla doma krvarila te je on obrisao ranu i vidio rupu i metak od zračne puške.

- Živim tu više od 50 godina i nisam se susreo s takvim situacijama. Ako ti smeta pas ili mačka koja prolazi onda ih potjeraj, ali ne možeš pucati po njima, pa nije ovo divlji zapad. Uostalom, kada pucaš po psima, mačkama i pticama, tko ti garantira da nećeš promašiti i pogoditi čovjeka.

Bjelovarac.hr kaže kako će objaviti što policija kaže sutra.

Najčitaniji članci