Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
178 komentara

Uzele 6+6: Kolindine savjetnice plaćat ćemo još godinu dana

Kolindina savjetnica Renata Margaretić Urlić javnosti je bila potpuno nepoznata sve do sučeljavanja u predsjedničkoj kampanji kada je tražila da se debata ranije završi zbog umora predsjednice...

bedekovcina
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
178 komentara

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uskoro se seli u državnu rezidenciju u Visokoj ulici gdje će dobiti ured. Primanje plaće iz državnog proračuna ima pravo još godinu dana nakon isteka mandata. To pravo iskoristit će i dvije Kolindine bivše savjetnice, piše Večernji List.

One su odlučile da još šest mjeseci primaju punu plaću kakvu su imale na Pantovčaku te zatim još šest mjeseci polovinu dužnosničke plaće. Riječ je o bivšoj savjetnici za društvene djelatnosti i mlade Renati Margaretić Urlić i šefici protokola Tini Tödtling

RASPISALI SE O JOSIPI LISAC Svjetski mediji: Hrvat prijavio pjevačicu jer 'ismijava' himnu

Kolindina savjetnica Renata Margaretić Urlić javnosti je bila potpuno nepoznata sve do sučeljavanja u predsjedničkoj kampanji, kada se izblamirala. Naime, ona se ušetala u režiju RTL-a i zatražila da se produljena debata Kolinde s Zoranom Milanovićem ranije završi. Kao razlog navela je umor predsjednice. Urlić je kao savjetnica predsjednice primala plaću od 16790 kuna. 

Mirjana Hrga kao savjetnica predsjednice za strateške politike i odnose sa Saborom i Vladom i bivša televizijska novinarka, na Pantovčak je došla među posljednjima, a otišla među prvima. Na vlastiti zahtjev razriješena je dužnosti odmah nakon izbora. Nakon toga ima pravo još tri mjeseca pune plaće te još tri mjeseca umanjene. 

SVI PREDSJEDNIKOVI LJUDI Zokijev izbor: Dizale prašinu u javnosti, sad idu na Pantovčak

Posebni savjetnici kao što su Mate Granić, jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u šatoru Ante Deur. Zatim Anđelko Akrap, čovjek koji je postao medijski poznat po verbalnom napadu na Milanovića na Prisavlju, Tomislav Mađar te Nenad Bakić, nakon razrješenja nemaju nikakvih materijalnih prava jer su svoje funkcije obnašali volonterski. 

Bivša glasnogovornica Ivana Crnić vraća se u Ministarstvo vanjskih poslova, a bivša predstojnica Ureda Anamarija Kirinić u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Prije dolaska na Pantovčak bila je savjetnica u kabinetu ministra. Kako procedura nalaže, dva tjedna nakon razrješenja morale su predati zahtjev za povratak na stari posao. Gdje će ih rasporediti, znat ćemo najkasnije do 1. travnja ove godine. 

STIŽE URED Vlada donijela odluku: Kolinda dobiva ured bivše predsjednice

Zrinko Petener, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost, vraća se u Ministarstvo obrane. Sebastian Rogač, savjetnik za vanjsku politiku, vraća se u Ministarstvo vanjskih poslova. 

Bivši savjetnik za gospodarstvo Marko Primorac, vratit će se na Ekonomski fakultet u Zagrebu. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message