Obavijesti

News

Komentari 126

'Uzeo sam djevojčicu u naručje i počela je plakati, bila je živa'

'Uzeo sam djevojčicu u naručje i počela je plakati, bila je živa'
5

Mario Grubić, koji živi u blizini pruge u Murskom središću gdje je vlak naletio na auto, prvi je priskočio u pomoć majci i ozlijeđenoj djevojčici. I sam je šokiran teškom nesrećom

VIDEO

U četvrtak oko 16.10 sati u Murskom Središću vlak, koji je putovao iz Čakovca do Lendave, je naletio na automobil u kojem su bili majka i mala djevojčica.

Mario Grubić, čija se kuća nalazi odmah do željezničke pruge gdje se dogodila nesreća, odmah je priskočio u pomoć, prenosi portal Muralist. 

- Oko 16 sati pripremao sam se da sina odvezem na trening kada sam čuo jak i tup udarac koji me prestravio. Izašao sam iz kuće i vidio kako vlak gura automobil, a zaustavio se nakon nekih 50 metara. Odmah sam pretrčao cestu i došao na mjesto nesreće  - kazao je Mario koji je vidio kako majka iz smrskanog automobila vadi dijete. Kaže da je bila u potpunom šoku, zbunjena i dezorijentirana. 

- Stavila ga je na snijeg, ja sam ga uzeo u naručje i ono je počelo plakati, a to mi je bio najljepši plač u životu jer sam shvatio da je dijete živo. Djevojčica je imala veliki hematom na glavi i vratu pa sam je odnio u svoje dvorište gdje smo je obrisali ručnikom. Gospođa se u međuvremenu pribrala i nazvala Hitnu pomoć i svoga supruga koji su stigli u veoma kratkom vremenu te prebačeni u čakovečku bolnicu - dodaje Mario za Muralist. 

Sretan je što su majka i kći dobro iako je, vidjevši mjesto nesreće, očekivao najgori mogući ishod.

- Majku i dijete spasio je sam Bog jer da je auto samo sekundu prije stigao na pružni prijelaz direktno bi zahvatio dijete, a onda bi se dogodilo ono o čemu ne želim ni razmišljati - kaže potreseni Mario.

I strojovođa vlak bio je šokiran. Zamolio je Marija da ugasi automobil čiji je motor i nakon snažnog udara radio.

- Prednji dio bio je toliko smrskan da nisam mogao doći do brave pa ni sam ne znam kako i na koji način, lupanjem, udaranjem i trganjem sam uspio to učiniti. Ovo se moglo svakome dogoditi i ne treba nikog osuđivati, jedino je važno da se sve sretno završilo. Ni ja se poslije toga nisam dugo mogao smiriti - zaključuje Mario.

Vozačica se nije zaustavila ispred pruge

U naletu vlaka na osobni automobil u Murskom Središću do kojeg je došlo u četvrtak oko 16 sati dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Policija navodi da se 41-godišnja vozačica, nije zaustavila ispred pruge u Frankopanskoj ulici, već je nastavila vožnju Opel Astrom, čakovečkih registarskih oznaka. Vlak koji prometuje na relaciji Čakovec – Lendava je nakon udarca u desnu stranu, gurao je Astru prugom 50-tak metara, dok se nije zaustavio. Na sreću vozilo se nije prevrnulo, jer je bilo prikliješteno za putnički vlak u kojemu se osim strojovođe nalazio samo kondukter. U nesreći je ozlijeđena vozačica i dijete koji su kolima Hitne prevezeni u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da se radi o lakim ozljedama, te su nakon ukazane pomoći pušteni iz bolnice.

Na pruzi nema branika, vozačici prekršajna prijava

Vozačica koju će policija prekršajno prijaviti trebala se zaustaviti ispred prelaza ceste preko pruge na kojemu nema branike ili polubranike, niti je označen svjetlosnim uređajima za davanje znakova o nailasku vlaka. Nakon sanacije i završetka očevida vlak je nastavio vožnju u 19 sati i 44 minute. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 126

VIDEO

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili
NEUGODNJAK NA SVEČANOSTI

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili

Milanović i Plenković nisu se pozdravili, ni rukovali. Kimnuli su si glavom

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča
NE IZGLEDA DOBRO

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča

DHMZ je dodao i osječku regiju pod žuti alarm te označio i moguću tuču. Ranije su alarm objavili za zagrebačko, karlovačko i gospićko područje
Užas u Slavoniji: Izrešetan auto sportskog direktora Osijeka, oglasili se HNS, Boto i policija
UŽIVO: 24SATA U OSIJEKU

Užas u Slavoniji: Izrešetan auto sportskog direktora Osijeka, oglasili se HNS, Boto i policija

U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo na mjesto vozača ispaljeno 7 hitaca.