Obavijesti

News

Komentari 183

'Clinton je tražio od Mađara da nas napadnu 1999. godine, Hrvati su nepouzdani licemjeri'

'Clinton je tražio od Mađara da nas napadnu 1999. godine, Hrvati su nepouzdani licemjeri'

Na početku je pozdravio sve okupljene te najavio kako će njegovo današnje obraćanje sadržavati sedam točaka. Prvo su na redu Kosovo i Metohija, dok je zadnja točka odnos Srbije sa zemljama regije...

VIDEO

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić danas se obraća građanima Srbije. Na početku je pozdravio sve okupljene te najavio kako će njegovo današnje obraćanje sadržavati sedam točaka. Prvo su na redu Kosovo i Metohija, dok je zadnja točka na dnevnom redu odnos Srbije sa zemljama regije, odnos s EU, sankcije Rusiji...

OVDJE PRATITE UŽIVO

-Naša najveća greška bila je ta što smo prihvatili da EU počne rukovoditi procesom rješavanja konačnog statusa Kosova - rekao je u uvodu Vučić.

- Želim vas obavijestiti da pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije postaje sve kompliciranija, kako smo i predvidjeli prije osam mjeseci. Zapadne zemlje će pokušavati riješiti problem Kosova na jedan ili drugi način, ulaskom Kosova u UN i zbog toga što misle da tako rješavaju europske probleme. I žele oduzeti argument Kosova iz ruku Vladimira Putina - poručio je Vučić.

Beograd: Srpski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se medijima nakon brojnih optužbi prema Hrvatskoj

Gradimo nove naftovode

- Za Srbiju je i zbog ustava, ali ne i samo zato, je neprihvatljivo da Kosovo bude članica UN-a. I to će nositi posljedice. Nas svakodnevno provociraju Albanci na sjeveru - nastavio je Vučić poručivši da nikad neće priznati Kosovo.

Huškaju gore no ikad: 'Vučić je drama queen. Njegova politika se raspada pa napada Hrvatsku'
Huškaju gore no ikad: 'Vučić je drama queen. Njegova politika se raspada pa napada Hrvatsku'

- Želim vas obavijestiti da smo krenuli u nova velika ulaganja u modernizaciju vojne industrije. Jer je jasno da će sukobi u svijetu dugo trajati. I zato što pronalazimo kupce za našu robu. Po četiri strane svijeta mi možemo u sto zemalja prodati. Ja sam potpisao odluku da 20 posto svega proizvedenog mora ostati Srbiji i njezinoj vojsci.

Najavio je i gradnju naftovoda do Mađarske i Sj. Makedonije.

- Srbija ima samo jedan naftovod. Ide preko Hrvatske, mi nemamo spojen naftovod s Mađarskom. Nismo nikada gradili, smatrali smo da je onaj izgrađen u doba Jugoslavije dovoljan. Mi ćemo u narednih šest godina uložiti 12 mlrd. u infrastrukturu. Energija predstavlja žilu kucavicu jednog tijela. Mi smo sada vidjeli da poslije godina opskrbe Srbije naftom, posljednjim događajima Hrvatska se pokazala kao nepouzdan opskrbljivač. Mi smo shvatili poruku - rekao je.

Beograd: Srpski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se medijima nakon brojnih optužbi prema Hrvatskoj
'Srbija ima rješenje za uvoz nafte bude li zbog Hrvatske onemogućen prijevoz iz Rusije'
'Srbija ima rješenje za uvoz nafte bude li zbog Hrvatske onemogućen prijevoz iz Rusije'

U jednom trenutku Vučić je očito shvatio da ga netko od okupljenih ne sluša pa je podignutog glasa rekao: "Mogu li vas zamoliti za malo pažnje":

Samo su Mađari jeftiniji

Za naftovod do 'mađarskih prijatelja' trebat će Srbiji od 18 do 24 mjeseca, rekao je Vučić.

- Mi ovom trenutku imamo najveće rezerve plina ikada. U EU samo Mađarska ima nižu cijenu plina za stanovništvo od nas - pohvalio se srpski predsjednik.

Indijci, Kinezi. Amerikanci, Rumunji, Venezuela, Iran... Sve te države u kontekstu nafte i rafinerija spomenuo je Vučić u nekoliko sekundi. Počeo je Vučić i s prezentacijama.

Onda su na red došli unutarnji neprijatelji.

Veće mirovine i 'poklon' mladima

- Razni mediji i političari u ovoj zemlji izgovaraju gluposti. Stanje u Srbiji je dobro - kaže Vučić

- Mi imamo najjeftiniji kruh u Europi. Imamo dovoljne količine suncokreta, najbolje je stanje prethodnih godina, dovoljno šećera, dovoljno soli.. Povećali smo za četiri puta konzervi, graha... - priča Vučić.

Najavio je i povećanje mirovina kao i pomoć mladima.

- Pred Novu godinu ćemo isplatiti 5000 dinara svim mladima koji se jave, po istoj proceduri kao i ranije, kao novogodišnji poklon - kazao je Vučić.

- Bez obzira na to što mi mislili o pitanju politike EU i Kosova i Metohije, mi nećemo biti sretni s tim. Teritorijalni integritet Ukrajine im je bitan, a Srbije... važi, ali bez Kosova.  Mislimo da smo svoju politiku dobro postavili, ali se okolnosti mijenjaju - rekao je Vučić.

Komentirao je i 'hrvatsku blokadu' uvoza ruske nafte Srbiji. Za Hrvatsku je rekao da je pokazala ogromno licemjerje.

- Možda smo glupi ali nismo mala djeca. Ne možete nam loptu kroz noge gurnuti deset puta - rekao je.

Tražili su od Mađarske da nas napadne 1999.

- Što se tiče Kosova, Mađarska je trebala 1999. godine kopnom napasti Srbiju. Od Mađara je Clinton tražio da napadne Srbiju sa sjevera da nam razvuku snage. Orban je to odbijao. Hvala ruskom predsjedniku što je spriječio da Srbija bude genocidna država. Izvinjavam se što Srbiju volim najviše - rekao je Vučić.

Hungarian PM Orban, Austrian Chancellor Nehammer and Serbian President Vucic attend a news conference in Budapest

Komentirao je i intervju Informera sa serijskim silovateljem.

- Ja sam za pooštravanje kazne silovateljima. Ako me pitate bi li radio taj intervju, vjerojatno ne. Licemjerje onih koji tuku novinare i urednike... Ja sam bez riječi. - rekao je Vučić.

Mislio sam da je orgijanje nešto drugo

Podsvijest je čudo. Mogli bi oni bez nafte, ali bez mržnje protiv Srbije i Vučića ne može. Pokažite mi jedan dan kad u Hrvatskoj nije objavljen tekst protiv nas. Ne moraju brinuti, imat će Srbija nafte. Problem je cvijet. Jesmo mi njima zabranili negdje da dođu? Problem je u cvijetu to se zove orgijanje. Ja sam mislio da je orgijanje nešto drugo. Ali da netko položi cvijet mučenicima, da je to orgijanje. Nek si ti zdrav 100 godina Hrvoje - rekao je Vučić o izjavi Hrvoja Zekanovića da je 'Vučić htio orgijati po Jasenovcu'

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.