Obavijesti

News

Komentari 101

VIDEO Grmoja se svađao, na presici tvrdi: Peruško je oštetio Fortenovu, dižem prijavu

VIDEO Grmoja se svađao, na presici tvrdi: Peruško je oštetio Fortenovu, dižem prijavu

Nikad nisam podizao kaznenu prijavu jer sam čekao da institucije rade svoj posao, ali sada vidim da je DORH okupiran, rekao je Nikola Grmoja na konferenciji u Saboru

VIDEO

Mostov zastupnik Nikola Grmoja na konferenciji u Saboru govorio je o preuzimanju Fortenove, najavio podizanje kaznene prijave, a pritom se i svađao s novinarima. 

PRATITE UŽIVO KONFERENCIJU

- Očekujem da nakon što iznesemo informacije i dokumente da u roku nekoliko dana istražna tijela, USKOK i DORH i policija, pokuca na vrata Plenkovićevog povjerenika Peruška. On je omogućio Vujnovcu da preuzme Fortenovu i tako oštetio Fortenovu za 66 milijuna eura. Imamo dokumentaciju koja to dokazuje - rekao je.

Priču je započeo još iz vremena Agrokora i Ivice Todorića. Naveo je kako su tada otvarane kompanije koje su skrivene kompanije Agrokora, Todorić je osigurao sporazum da njegova kompanija može u svakom trenutku otkupiti tvrtke za jedan euro, a kasnije za 200.000 eura i tako osigurati vlasništvo nad vrijednim zemljištima na kojima se nalaze velike trgovine Konzuma na Trešnjevci i Črnomercu u Zagrebu. Sve je išlo po planu dok nije donesen Lex Agrokor, navodi Grmoja. 

Navodi da su tvrtke, Stela nekretnine i Ciglane nekretnine, tada raskinule ugovor o zakupu i pokrenule tužbu za neisplaćen iznos od 26 milijuna eura. Na tu tužbu Peruško i Fortenova, nastavlja Grmoja, odgovaraju da Fortenova nije ništa dužna, jer se radi o fiktivnim tvrtkama koje je osnovao Todorić. 

- Peruško je znao da su Stela nekretnine i Ciglana nekretnine skrivene firme Fortenova grupe kao i da je njemu osigurana call opcija povratka vlasništva za samo 200.000 eura, Peruško odbija ponudu Zagrebačke banke za refinanciranjem ili otkupom potraživanja - tvrdi Grmoja.

Peruško je najednom sklopio nagodbu s kompanijama nakon što ih je preuzeo Vujnovac.

- Ulogom od samo 16 milijuna eura dobivaju nekretnine u vrijednosti 56 milijuna eura i 26 milijuna eura. Tu je učinjena šteta Fortenova grupi od 66 milijuna eura, ali to nije sve. Sad se sklapa novi ugovor o najmu ovih prostora za 2,6 milijuna eura godišnje - rekao je te najavio da će podići kaznenu prijavu, za koju će tražiti i potpise ostalih zastupnika u Saboru.

Grmoja poručuje kako je ovo mega kriminal i 100 godina zatvora za Plenkovićevog povjerenika Peruška.  

- Nikad nisam podizao kaznenu prijavu jer sam čekao da institucije rade svoj posao, ali sada vidim da je DORH okupiran - poručio je.

Zvonimir Troskot kazao je da će Vujnovac za sedam godina vratiti svoju investiciju za te atraktivne lokacije, a uvjeren je da je cilj ovoga da Vujnovac dobije Fortenovu ispod tržišne cijene.

- Vujnovac će uz pomoć likova kao što su Peruško i Plenković, doći do kompanije za manje od 500 milijuna eura koja je vrijedna 4 milijarde eura. Dovodimo se u situaciju gdje će Vujnovac kontrolirati više od 10 posto BDP-a Hrvatske, imat će ogromnu gospodarsku i političku moć, čovjek se s Hrvatskom igra Monopolyja - poručio je Troskot.

Na pitanje kako komentira optužbe Marina Vlahovića koji ga je optužio da je ukrao njegovo istraživanje. Grmoja je uzvratio: 

- Ja pozdravljam sve oni koji su radili na istraživanju o hrvatskom gospodarstvu. Poslat ćemo medijima svu dokumentaciju, ovo je prvi puta da je ja vidim na jednom mjestu. Što se tiče krađe ideja, mi nismo konkurencija. On je novinar, ja sam političar. Nikada nije nijedna opcija ovakve stvari iznijela. Pozdravljam što se bavimo tajkunom Vujnovcem i radujem se da ima ljudi koji su hrabri o tome govoriti. Mene samo zanima istina - rekao je Mostovac. 

- Vi ste došli s nalogom da minirate ovu konferenciju, to je svima jasno. Ja ću rado dati intervju. Znam da vas kriminal ne zanima, vi ste zaštitnik kriminala - rekao je  novinaru Z1 televizije.

Novinare je zanimalo i koji je interes Peruška u ovoj priči, a Grmoja je uzvratio kako to trebaju otkriti istražna tijela i novinari te da to pitanje treba pitati njega. Za umiješanost premijera Plenkovića u cijeli slučaj navodi nema dokaze, ali poručuje: 

- Plenković je postavio Peruška, tj. sud na prijedlog Vlade, ovo je njegov korumpiran kadar. Nemam dokaz da je on za to znao, ali je činjenica da je njegov kadar ovo omogućio - poručio je Grmoja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...