Obavijesti

News

Komentari 304

"Pravi šef Kukuriku koalicije je Čačić, a Milanović ga se boji"

"Pravi šef Kukuriku koalicije je Čačić, a Milanović ga se boji"
4

Predsjednica HDZ-a i prva žena hrvatske Vlade, Jadranka Kosor prozvala je šefa SDP-a da je kukavica jer se boji maknuti R. Čačića protiv kojeg se vodi postupak

VIDEO

Iz analize koje smo danas vidjeli drago nam je da su se mediji najviše bavili našim listama. Zadovoljni smo s listama, započela je Jadranka Kosor na press konferenciji, koju je sazvala samo dan nakon predavanja izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu. Poručila je svima kako HDZ neće posustati, bez obzira što bi neki sve njihove uspjehe željeli poništiti i pretvoriti u prah. 

Na pitanje oko istrage Ivana Jarnjaka, Kosor je odgovorila kako je on potpredsjednik stranke i njezin bliski suradnik te da je ponosna što su se uspjeli dogovoriti da ne bude kandidat na listi.

- Procijenili samo da je tako najbolje za HDZ, ali i za njega. Vrlo brzo će se pokazati da nije točno sve ono što opterećuje život gospodina Jarnjaka  Vjerujem da se nije ogriješio u hrvatske zakone i da je časno radio poslove u HDZ-u. Sigurna sam da će ta istina doći na svijetlo dana i da ćemo još pojačati našu snagu za borbu protiv korupcije - rekla je premijerka.

Dodala je kako rijetki imaju snagu za dogovor, misleći na Kukuriku koaliciju i Radimira Čačića, protiv kojeg se vodi postupak u Mađarskoj za smrt dvoje ljudi. Komentirala je i nedavnu nesreću varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša (HNS) i reakciju Zorana Milanovića.

- To je pravi kukavičluk! Nevjerojatno mi je vidjeti Milanovića koji kaže da kad on bude premijer to se neće tolerirati. Ako misli da premijer može smjenjivati gradonačelnike onda ne zna lokalnu samoupravu i kakve ovlasti ima premijer. Naravno da on to ne bi napravio jer nema hrabrosti reći Čačiću za Habuša jer bi onda i Čačić trebao odstupiti s čela stranke - rekla je odrješito Kosor i zaključila:

- Pravi šef Kukuriku koalicije je zapravo Radimir Čačić!

Rekla je kako su u HDZ-u očekivali da Habuš neće biti na listama, ali da nisu iznenađeni jer se mogu sjetiti i "drugih iz te stranke koji su policajce pritiskali automobilima".

- Očito im je to dio programa. Kukuriku koalicija je pokazala da misli voditi državu tako da jedna mjerila vrijede za njih, a druga za ostale - kazala je Kosor.

Kosoricu je na konferenciji isprovociralo pitanje novinara Dražena Ciglenečkog iz Novog lista, kako to da HDZ može na izbore, iako je pod istragom, a Jarnjak iz istog razloga ne ide na izbore.

- Po onome kako vi pratite rad naše stanke, voljeli biste da uopće ne izađemo na izbore - obrecnula se i nastavila da je HDZ pod istragom samo za "jedno određeno vrijeme i za vođenje u jedno određeno vrijeme".

- To smo prihvatili i želimo da taj proces što prije završi, spremni smo na sve konsekvence, ali smo odlučni da borba protiv korupcije ne stane i da doznamo pravu istinu o aferi Tržnice, o računima SDP-a u inozemstvu, ali i Daimleru koji je propao u rupu, te je li što pokrenuto na temelju knjige koja je napisana o jednom čelniku kukuriku koalicije - odgovorila je.

Komentirala je i ideju oporbe da se autoceste daju u koncesiju i to umirovljeničkim fondovima, rekavši da je rasprodaja obiteljskog srebra recept po kojemu bi kukuriku vodili državu, a to uključuje i privatizaciju HEP-a te dolazak MMF-a. Sve to, rekla je, HDZ neće raditi. 

Inače, na konferenciji je komentirala liste koje je HDZ predložio za izbore rekavši da se radi o časnim ljudima.

- HDZ je uvijek bio spreman preuzeti odgovornost, i u vremenima kad se stvarala Hrvatska, kad smo se odvajali od komunističkog jugoslavenskog sustava i kad smo se borili protiv velikosrpske Miloševićeve agresije, kao i kad je Hrvatska postajala članica međunarodnih organizacija, postala članica NATO-a te dovršila pregovore s EU - rekla je. Napomenula je da se vraćaju izvornom programu stranke iz vremena Franje Tuđmana te da nije svejedno koja će stranaka biti na vlasti kad uđemo u EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 304
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.