Konferencija o padu MIG-a kod Slatine: 'Avion je prije 20 sati došao s 200-satnog pregleda' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 31

Konferencija o padu MIG-a kod Slatine: 'Avion je prije 20 sati došao s 200-satnog pregleda'

Konferencija o padu MIG-a kod Slatine: 'Avion je prije 20 sati došao s 200-satnog pregleda'

Zrakoplov koji je pao remontiran je 2013. i 2014., a izašao je sa 200-satnog pregleda, najkompleksnijeg takve vrste, prije 20 sati od nesreće, rekao je zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanec

VIDEO

Započela je press konferencija o MIG-u koji se srušio u utorak oko 14 sati na području Virovitičko-podravske županije. Iz MORH-a su izvijestili kako su pronašli oba pilota koji su ozlijeđeni, ali su stabilno i prevezeni su u bolnicu.

Konferenciji su u Vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu nazočili ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Konferenciji se najprije obratio ministar obrane Banožić, koji je rekao kako je ozlijeđeni pilot trenutno na liječničkom pregledu, te je zahvalio svima koji su sudjelovali u potrazi.

Poručio je kako je istraga u tijeku i da se nastavlja sutra nakon dana, a ovakav incident pokazuje spremnost Hrvatske vojske da izvršava zadaće.

'Odluka o novim avionima bila je ispravna'

- Imali smo jedan nesretan događaj danas. Sve su procedure bile odrađene propisno i poštovale su se sve mjere sigurnosti. Imamo, nažalost, jednog ozlijeđenog pilota. To pokazuje koliko je odluka o novim avionima bila ispravna - rekao je admiral Robert Hranj dodavši kako su piloti bili obučeni s dovoljnim brojem naleta.

Radilo se o redovnoj vježbi gdje su pet zrakoplova istovremeno bili u zraku.

-  U 13.44 dobili prvi signal da je jedan od aviona u zraku objavio poziv u nuždi, u 13.48 posada javila da će se katapultirati Ubrzo nakon toga poletio je prvi helikopter sa Lučkog sa pripadnicima, u 15.28 su posade helikoptera uočile oba padobrana, što nam je potvrdilo da su piloti sigurno iskočili. U 16:25 piloti su bili već u helikopteru odnosno predani sanitetu koji ih je odveo u Zagreb - rekao je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec.

MIG se dan ranije vratio s kompleksnog 200-satnog pregleda

Istaknuo je kako je avion samo prije 20 sati izašao s najkompleksnijeg 200-satnog pregleda. Sumnja se na kvar motora, a osvrnuo se i na ozlijeđenog pilota.

- Bio je na nosilima, prizvao me k sebi i rekao: Zapovjedniče ja ću opet letjeti - rekao je Križanec o ozlijeđenom pilotu, objasnivši da to dovoljno govori o njegovu psihičkom stanju.

 - Ovdje govorimo o spremnosti naših vojnika, pa i spremnosti preživljavnja, svih sigurnosnih procedura koje smo izrvšili - ponovio je na kraju Banožić.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura