Obavijesti

News

Komentari 55

Bandić: "Đilkoši atakiraju moj život kočijaškom retorikom"

Bandić: "Đilkoši atakiraju moj život kočijaškom retorikom"
4

Zagrebačka Gradska skupština u srijedu je odbila gradonačelnikov prijedlog o novim cijenama vrtića. Bandić je sazvao konferenciju za medije i najavio tužbu protiv Meića

VIDEO

Čitajući znakove vremena, korespondirajući s vremenom i krizom, kao socijaldemokrat, vođen principom socijalne pravednosti i alatom koji mu je dan, gradonačelnik je želio teret krize i recesije raspodijeliti najbolje moguće, započeo je Milan Bandić svoje obraćanje novinarima u Gradskom poglavarstvu. Dan ranije je najavio konferenciju za medije, nakon što je Gradska skupština odbila njegov prijedlog o novim cijenama vrtića. Bandić je tu odluku odmah stavio van snage i zatražio od zastupnika da preispitaju mehanizme kojima su se vodili u donošenju odluke.

- Ne radi se ovdje o cijeni vrtića, nego o tome da sam ja dao taj prijedlog. Mojim dojučerašnjim stranačkim kolegama, koje sam većinu ja izmislio, isijava mržnja i netrpeljivost iz očiju - rekao je Bandić i najavio kako će tužiti SDP-ovog Juricu Meića jer ga je javno prozvao da je lopov koji se nakrao u posljednjih 11 godina.

- Tu se atakira ne moj život kočijaškom retorikom od strane đilkoša. Moram biti oštar jer je moj život u pitanju. Morat ću potražiti zadovoljštinu na sudu. To su opasne optužbe i mladi kolega će ih trebati potkrijepiti dokazima - kazao je gradonačelnik. Istaknuo je da se ne boji referenduma i da je on za referendum. 

Dok oni taru krmelje, ja sam već na Sljemenu, Milan Bandić o bivšim kolegama iz SDP-a

- Ako građani odluče da to nije dobra odluka, ja ću odustati. Ja sam normalan čovjek. Bandića su izabrali građani četiri puta i smijenit će ga građani - obećao je. 

- Dok oni misle, Bandić sve napravi. Dok oni taru krmelje, ja sam već na Sljemenu. Oni hoće da ja mijenjam svoju političku snagu, e pa ne može, rekao je za svoje bivše stranačke kolege koje ga žele maknuti. Rekao je i kako je on "malo svjetsko čudo koje će ući u Guinnessovu knjigu rekorda jer uspio ujediniti poziciju i opoziciju".

- Ujedinio sam ih protiv sebe, to je sindrom hrvatskog jala. Kada treba biti protiv, svi su ujedinjeni.

Gradonačelnik je na kraju poručio građanima "nek' se mane ćorava posla i da skupe sve papire za subvencije".

- Mućke i ješke samo dovode građane u zabludu. Ponavljam, tu se ne radi o poskupljenju već o raspodjeli. Samo tri posto roditelja će plaćati više, 15 posto isto,  a čak 60 posto manje  - rekao je. 

Obratio se i svojim političkim suparnicima optuživši trećinu zastupnika u Skupštini da nemaju ni jedan dan radnog staža osim u Skupštini, da nemaju nikakve škole i da su iznimno licemjerni.

- Program mjera za produženi boravak se ne dira i ne priča se o njemu, jednako kao i uvođenje imovinskog cenzusa - istaknuo je Bandić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora