Obavijesti

News

Komentari 24

UŽIVO Plenković na početku sjednice oštro osudio nasilje nakon utakmice na Poljudu

UŽIVO Plenković na početku sjednice oštro osudio nasilje nakon utakmice na Poljudu

Andrej Plenković, predsjednik Vlade okupit će ministre na redovnoj tjednoj sjednici Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu

VIDEO

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, očekuje se značajan sastanak članova Vlade RH. Glavna tema će biti usklađivanje aktivnosti za izgradnju četiriju centara za gospodarenje otpadom, kao i usvajanje plana protuminskog djelovanja za ovu godinu.

PRATITE UŽIVO

- Hrvatska nastavlja pripreme za dolazak prvih šest Rafalea, obuka u Francuskoj se bliži kraju. Do kraja mjeseca vidjet ćemo prvih šest Rafalea u Hrvatskoj - rekao je na početku sjednice Plenković.

Prisjetio se akcije Plitvice, poznate i kao Krvavi Uskrs, i zahvalio potpredsjednicima Vlade koji su obilježili njezinu 33. godišnjicu. 

Premijer je također istaknuo kako je proteklih dana obilježeno 15 godina članstva u NATO-u koji ove godine obilježava 75 godina postojanja.

- Time smo itekako u punini pokazali pripadnost našem zapadnom krugu, transatlantskoj suradnji, povezanosti sa svim saveznicima u okviru NATO-a, SAD-om i drugim partnerima, i Hrvatska će, kao što je bila i do sada, biti aktivan i pouzdan partner i saveznica u okviru NATO-a - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na posjet Infobipu, prvom hrvatskom jednorogu - kompanije u sektoru komunikacija i informacijske tehnologije koja je jedan od svjetskih lidera - dodao je.

- Oni su kompanija koja sudjeluje u okviru projekta na razini Europske unije, to su važni projekti, zajednički, od europskog značenja, uz potporu Vlade, Ministarstva regionalnoga razvoja, koji će pridonijeti konkurentnosti europskog gospodarstva, stvaranju europskih platformi kao konkurencija globalnim liderima koji uglavnom dolaze iz SAD-a - zaključio je. 

Vlada će opet reagirati zbog inflacije bude li potrebno


Plenković je također komentirao podatke DZS-a prema kojima je stopa inflacije u ožujku iznosila 4,1 posto na godišnjoj razini.

- Podsjećam da smo najvišu razinu inflacije imali u studenome 2022., kada je bila 13,5 posto, što znači da nakon toga 16 mjeseci zaredom stopa inflacije usporava. Mi smo je obuzdali nizom paketa mjera Vlade - dodao je.

- I dalje ćemo pratiti ovaj trend i, ukoliko bude potrebno, ponovno reagirati kako bi zaštitili hrvatske građane, poručio je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije