News

Komentari 105

Uživo: Potop u Klaićevoj bolnici, materijalna šteta je velika

Uživo: Potop u Klaićevoj bolnici, materijalna šteta je velika

Vatrogasci i dežurne službe cijelu su noć bili na terenu. Obavili su više od stotinu intervencija. U tijeku je sanacija Klaićeve bolnice čiji podrumi su potpuno potopljeni. Materijalna šteta je velika...

Jaka kiša u petak navečer paralizirala je Zagreb, brojne ulice su bile potopljene, dežurne službe su još na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Sanacija Klaićeve bolnice

Tijekom noći, ali i prijepodneva trajala je sanacija Klaićeve bolnice. Podrumi bolnice su potpuno poplavljeni. Prema riječima pomoćnice ravnatelja Anite Mišković voda u trenutku dosegla 60 centimetara. Poplavljene su ljekarna, kantina, RTG, garderobe zaposlenika, a iako je tijekom nevremena bilo mjestimice proboja u operacijske sale taj su problem uspjeli sanirati tijekom noći i ujutro je sve bilo spremno za upotrebu.   

- Najveći nam je problem ljekarna. Zahvaljujući našim vrijednim ljudima, koji neumorno cijelu noć čiste veći dio vode je za uklonjen. Nitko ne pita za smjenu ni radne sate, kompletna bolnica je uključena da se što prije očisti i priredi za redovni rad - kazala je Mišković. 

Sanacija u Klaićevoj bolnici trajala je cijelu noć, a protegnula se i na prijepodne. Prioritet je provjeriti instalacije i vidjeti je li sve sigurno zbog pacijenata i osoblja koje ovdje radi. 

- Najveći problem je ljekarna. Voda je nosila sve pred sobom i nastala je ogromna šteta nastala na lijekovima i zaštitnoj opremi, koji su doslovce plivali u vodu - ispričala je pomoćnica ravnatelja.  

Teško joj je, kaže, čak i ugrubo procijeniti štetu, koja će se popisivati tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, a procjena štete mogla bi biti gotova u ponedjeljak.  

- Ovo su štete u stotinama tisuća kuna - rekla je Mišković. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Najčitaniji članci