Obavijesti

News

Komentari 48

VIDEO Pavliček: 'Zagreb je bio bez dočeka vaterpolista zbog anacionalne skupine Možemo'

VIDEO Pavliček: 'Zagreb je bio bez dočeka vaterpolista zbog anacionalne skupine Možemo'
5

Sabor raspravlja sedam točaka, među kojima i prijedlog Kluba SDP-a da se Sabor raspusti. Glasovanje ovaj tjedan nije predviđeno

VIDEO

Saborski zastupnici u srijedu raspravljaju o prijedlogu Kluba SDP-a da se Sabor raspusti. Da bi SDP-ov prijedlog prošao i Sabor se raspustio, za njega mora glasovati 76 zastupnika.

PRATITE UŽIVO:

Sabor je slobodnim govorima počeo raspravu. Zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar osvrnuo se na raseljenu Baranju i nezaposlenost na tom području.

- Poljoprivredne površine pokupovale su velike kompanije i običan čovjek nema izbora, ili će preživljavati radom na crno i raditi nešto na sitno. Nešto ovdje ne valja". Je li populističko reći ovdje nešto ne valja? - rekao je.

Zagreb: Sabor o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi

- Ovom se državom više ne smije vladati kako se vladalo do sada - istaknuo je Dretar.

Selak Raspudić: 'Umjesto konkretnih odgovora, Plenkoviću su puna usta Stepinca i hrvatskog jezika'

Marija Selak Raspudić, zastupnica Mosta, ustvrdila je da je HDZ domoljublje svezao uz korupciju, dok je istodobno ljevica antikorupciju privezala uz anacionalne politike zbog čega se politika za mnoge građane ponovno svela na izbor manjeg zla.

- S jedne strane imamo pseudokorupcijsko domoljublje, a s druge strane imamo one koji kažu da ako si desničar ne možeš biti pošten - rekla je Selak Raspudić, a ljevicu je nazvala antinacionalnom.

Zagreb: Sabor o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi

Istaknula je kako su Plenkoviću, umjesto odgovora na konkretna pitanja o korupcijskim aferama, usta puna blaženog Stepinca i hrvatskog jezika.

- Prema njima korupcija je neznatna cijena za Stepinčevu rehabilitaciju i jezičnu samosvijest - istaknula je Selak Raspudić.

Kamo sreće da iz nove zgrade Sabora krene i nova politika...
Kamo sreće da iz nove zgrade Sabora krene i nova politika...

Antikorupcijski orijentiranima i nacionalno osviještenim građanima poručila je da postoji i treći put koji nije korumpiran i koji nije potkapacitiran, a istodobno nije anacionalan.

- Taj politički put predstavlja Most - istaknula je te dodala da je  u ovom sazivu sabora Most brojčano, ali i sadržajno bio najaktivnija i najkonstruktivnija oporba.

Ahmetović žestoko po HDZ-u: 'Zastavom prekrivate ono što ste ukrali. Strepite, lopovi'

SDP-ovka Mirela Ahmetović žestoko je oplela po HDZ-u i premijeru Andreju Plenkoviću.

- Od subote politička stvarnost za HDZ glasi – strepite. Tražimo raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora. Hoćete razlog? Prešli ste crtu imenovanjem Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika i odlučili da zakonom spriječite javnost da sazna za vaša koruptivna nedjela. Ne samo da nemate časti i morala raspustiti same sebe, nemate ni minimum odgovornosti koju saborski mandat pred vas stavlja – odgovarati građanima. Vi ste odlučili odgovarati samo Plenkoviću, i to samo s jednim ciljem – da sačuvate fotelju - rekla je, iznoseći stajalište Kluba zastupnika SDP-a.

Zagreb: Sabor o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi

Ahmetović je nabrojala desetak afera vladajućih te je spomenula da i ni nakon sto dana od prometne nesreće protiv bivšeg ministra Marija Banožića i dalje nema optužnice, ali zato policija uhićuje po kratkom postupku kad se Plenkoviću zaprijeti da će ga se gađati smrdljivim jajima.

Oporba: Prosvjedom je poslana jasna poruka, stat ćemo na kraj lažima. Sabor treba u raspust...
Oporba: Prosvjedom je poslana jasna poruka, stat ćemo na kraj lažima. Sabor treba u raspust...

- Izbora se bojite kao vrag tamjana, vaši geni kameni nisu odlika poštenja. Vama je krađa zemlje odlika Hrvata. Zastavom prekrivate ono što ste ukrali. Pljačka vam je ipak od naroda draža. Na subotnjem prosvjedu okupili su se različiti ljudi, ali ujedinjeni da zemlja bude oslobođena. Radikalno kradete i lažete i pripremate koaliciju s radikalnom desnicom - rekla je.

Svaki dan pod HDZ-ovom vlasti Hrvatska je sve manje Hrvatska, a sve više despocija, istaknula je Ahmetović.

- Na izborima će vam presuditi građani. Porazit će vas građanke i građani Hrvatske, oni isti koje nazivate radikalima. Oni će vam presuditi. Strepite lopovi, strepite - dodala je.

Jandroković podijelio nekoliko opomena: 'Danas je najslobodnija rasprava'

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković upozorio je kako će danas u Saboru biti najslobodnija rasprava, a onda zastupnicima podijelio nekoliko opomena. 

Zagreb: Sabor o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi

Marijana Puljak (Centar, Glas, SiP) istaknula je da oporba mora potaknuti promjene i biti "glas razuma u moru korupcije, glas nade u vremenu beznađa".

Gordan Grlić Grimasa! 'Ministar Cmok' po Saboru je pućio usne, plazio je jezik i smješkao se...
Gordan Grlić Grimasa! 'Ministar Cmok' po Saboru je pućio usne, plazio je jezik i smješkao se...

- Ne smijemo dopustiti da se korupcija nastavi širiti kao tumor koji uništava sve pred sobom. Ne smijemo dopustiti da 'njihovi dečki' preuzmu vlast, da afere poput 'Di si radosti' postanu norma, gdje se politička moć koristi za osobne interese na štetu građana. Ova 2024. godina je godina kada moramo odlučiti hoćemo li izabrati novi put ili dozvoliti da se korupcija nastavi. Danas više nego ikada pozivam vas da budete dio te promjene - rekla je zastupnica Marijana Puljak iz Centra.

Zagreb: Zastupnice dolaze na sjednicu Sabora

Građane je pozvala da budu aktivni sudionici u borbi za pravedniju, transparentniju i uspješniju Hrvatsku. 

Hajduković: 'Korupcija je zaštitni znak Vlade'

Korupcija je postala zaštitni znak Vlade, istaknuo je socijaldemokrat Domagoj Hajduković.

Natalija Martinčević iz Narodne stranke-reformisti osvrnula se na težak položaj hrvatskih poljoprivrednika.

Zagreb: Zastupnice dolaze na sjednicu Sabora

- Suštinski problem je posljedica nesposobnosti vladajući. Nije se postavila niti jedna strateška odluka, ništa se nije napravilo za okrupljivanje parcela, pa smo u startu nekonkurentni - rekla je.

HDZ-ovac odgovorio Ahmetović: 'Ako netko treba strepiti, to ste vi i Grbin. Skidamo rukavice...'

HDZ-ov Josip Borić odgovorio je SDP-ovoj zastupnici Ahmetović te joj poručio da jedino ona i predsjednik SDP-a Peđa Grbin trebaju sada strepiti.

- Ako netko treba strepiti onda ste to vi i Grbin. Čak vam se i Nik Titanik ruga zbog stranke. Nemate odgovor na ono što radi Vlada, a to su rezultati. Bolje bi vam bilo da razmišljate što vas čeka kada završe izbori - poručio je, referirajući se, kako je rekao, na stanje u toj stranci.

Zagreb: Sabor raspravlja o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH

Aktualna Vlada, tvrdi Borić, ima rezultate, rastu plaće i mirovine. Podsjetio je i na vrijeme SDP-ove vlade, kolike su tada bile plaće i kolika su prava ukidali. Dodao je i da će danas po drugi put u ovom sazivu raspravljati o raspuštanju Sabora.

- Mislim da će ta rasprava biti vrlo vesela i najavljujem da ćemo kao klub intenzivno sudjelovati i skinuti rukavice. Reći ćemo sve što imamo o ovakvoj lijevoj i rigidnoj oporbi, koja je u nedostatku bilo čega smislenoga odlučila pobjeđivati na ulici - rekao je Borić aludirajući na prosvjed prošle subote na Markovu trgu.

Pavliček prozvao Možemo zbog dočeka zlatnih vaterpolista: 'To je anacionalna skupina'

Zastupnik Hrvatskih suverenista (HS) Marijan Pavliček prozvao je stranku Možemo! nazvavši je 'anacionalnom skupinom' jer u  Zagrebu nije organizirala doček Hrvatske vaterpolo reprezentacije nakon osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

- Vaterpolistima nažalost nisu zaslužili doček koji doliči svjetskim prvacima i to zahvaljujući ekipi iz Možemo! - rekao je Pavliček (HS)  tijekom slobodnog govora, reagirajući na izostanak dočeka zlatnih vaterpolista na glavnom trgu u Zagrebu, u kojemu su vladajući Možemo. Dodao je da su hrvatski sportaši najveći promotori i veleposlanici hrvatske države jer, upravo zahvaljujući njima, velik dio  zemalja zna za Hrvatsku.

- Hrvatska je od svog osamostaljenja sportska velesila, nema sporta gdje nismo osvajali medalje, na europskim i svjetskim prvenstvima - istaknuo je Pavliček te dodao kako ti sportski uspjesi dolaze još više do izražaja jer Hrvatska ima svega 3,8 milijuna stanovnika.

Zagreb: Izglasano povjerenje novim ministrima Branku Bačiću i Šimi Erliću

Istaknuo je i da 'anacionalna skupina iz Možemo! ne osjeća bilo hrvatskog naroda, ne osjeća da je indeks sreće hrvatskog naroda najveći u razdoblju kada hrvatski sportaši osvajaju svjetska ili europska prvenstva'. Dodao je da su Možemovci u stanju organizirati prosvjede bez ijedne hrvatske zastave i paliti trnjanske krijesove u povodu tzv. oslobođenja Zagreba kada je nekoliko desetaka tisuća Zagrepčana poubijano u nekoliko dana bez ikakovog suda'.

- No ta ekipa nije u stanju organizirati veličanstven doček za naše vaterpoliste. To samo pokazuje o kakvoj se anacionalnoj skupini radi - poručio je Pavliček

Saborski zastupnici također raspravljaju o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi.

Uskoro više...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH