Obavijesti

News

Komentari 49

Vakula upozorava: U subotu ne krećite na put, ako ne morate!

Vakula upozorava: U subotu ne krećite na put, ako ne morate!
1

U subotu bi moglo biti problema zbog vjetra i kiše. Stoga planirate li aktivnosti sljedećih dana, ako ne morate, u subotu ne krećite na putovanja, posebice ne gorskom Hrvatskom i Jadranom, navodi Vakula

VIDEO

Premda u četvrtak, na dan zaštitnika djece, pomoraca i mnogih drugih, vrijeme svima vjerojatno neće biti po volji, neće biti ni odviše nepovoljno - povremene mjestične oborine bit će slabe, vjetar samo ponegdje na Jadranu umjeren, a temperatura zraka većinom oko prosječne za 6. dan prosinca. Od petka ponovno toplije, najprije i uglavnom suho pa i djelomice sunčano, a za vikend opet oblačnije, uz čestu kišu, osobito na Jadranu i obilnu, praćenu grmljavinom, te uz najprije jako jugo, zatim kratkotrajnu i gdjegod žestoku buru. Na kopnu će osim kiše biti i snijega, uglavnom u gorju. Promjenljivo će biti i u nedjelju, relativno toplo još i na samom početku novoga tjedna, ali ne i kasnije, piše Zoran Vakula za HRT.

Detaljna prognoza za zimu: Nekima se neće baš svidjeti...
Detaljna prognoza za zimu: Nekima se neće baš svidjeti...

U Slavoniji, Baranji i Srijemu najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -5 do -2 °C, a najviša poslijepodnevna 3 do 6 °C, pri čemu će biti većinom suho, te barem djelomice sunčano, ujutro uz čestu sumaglicu, gdjegod i maglu. Većinom prosječna temperatura za početak prosinca bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz oblačnije vrijeme nego na istoku te rjeđu maglu. Štoviše, ponegdje će vjerojatno pasti i malo kiše, a ujutro može zalepršati i poneka snježna pahulja, uglavnom u Međimurju i Zagorju, te u Banovini i Kordunu. Ponegdje je moguća i poledica. Slaba susnježica, snijeg i poledica još su vjerojatniji u Gorskome kotaru i dijelu Like, dok će na sjevernom Jadranu biti povremene mjestimične slabe kiše. Najviše sunčana vremena u Istri, posebice zapadnoj. Bura će u noći slabjeti, pa će ujutro još samo ponegdje biti umjerena. Temperatura zraka ujutro od -2 do 2 °C, uz more 5 do 10 °C, kao i poslijepodne u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti uglavnom 11 ili 12 °C.

Podjednake vrijednosti i u Dalmaciji, uz također većinom malo valovito more, te uz umjerenu buru još samo rijetko ujutro. Povremene mjestimične slabe kiše bit će još i poslijepodne.

Na jugu Hrvatske više sunčana vremena, uz samo malu vjerojatnost gdjekoje kapi, uglavnom na otocima. Bura će oslabjeti, ali još u noći i ujutro u Konavlima može biti umjerena do jaka. Najniža temperatura zraka od 7 do 10 °C, u unutrašnjosti i samo oko 3 °C, a najprije između 11 i 14 °C.

U petak većinom suho, zatim često obilna kiša, ponegdje i snijeg

U petak ponovno toplije, ali na kopnu još uz jutarnje "minuse" i mjestimičnu maglu, nakon koje će biti djelomice sunčano. Za vikend opet oblačnije, osobito u subotu, kada će biti kiše, uz pad temperature uglavnom u gorju i snijega, a slabe mjestimične oborine moguće su i u hladniju nedjelju i tijekom još hladnijeg početka novoga tjedna. 

I na Jadranu u petak većinom suho uz dosta sunčanog vremena. Prema kraju dana jačanje juga, s kojim će u subotu biti često obilne kiše, mjestimice i grmljavine, a gdjegod i kratkotrajno jake i olujne bure.

- Stoga ako možete, tada hvalite more, al' se držite kraja! Promjenljivo će biti i u nedjelju, ponovno uz jugo i jugozapadnjak, relativno toplo još i u ponedjeljak, ali ne i u nastavku u početku uglavnom suhog tjedna, u kojem su trenutačno malo vjerojatne veće nevolje prouzročene vremenom - poručuje Vakula.

No u subotu bi ih moglo biti - i zbog vjetra i zbog kiše.

U subotu u prometu dodatni oprez!

- Stoga planirate li aktivnosti sljedećih dana - pozornije pratite vremenske prognoze i ako ne morate, u subotu ne krećite na putovanja, posebice ne gorskom Hrvatskom i Jadranom. I naravno, prilagođavajte se upozorenjima na opasne vremenske pojave, koja će od noći s četvrtka na petak objavljivati meteorolozi - dodaje Vakula za HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...