Obavijesti

News

Komentari 32

Vandali provalili u školu i po zidovima i podu razmazali boju

Vandali provalili u školu i po zidovima i podu razmazali boju
3

Napravili su nam tisuće kuna štete. Čistačice su čitav dan pokušavale to očistiti. Najveći će problem biti s WC-ima koji su začepljeni pur pjenom, rekao je ravnatelj

VIDEO

Policija traga za vandalima koji su u noći na petak provalili u Srednju školu fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj

Upali su u prostorije kućnog majstora te zamiješali tamo boje, lakove i ljepila koje su pronašli. Tom su smjesom premazali zidove i pod u školi u dužini od nekih 20 metara. U svom pohodu porazbijali su i brave na četiri vrata, te zasuli pur pjenom odvode u školjkama i lavaboima.

- Napravili su nam tisuće kuna štete. Čistačice su čitav dan pokušavale to očistiti, morale su strugati zidove. Najveći će problem biti s WC-ima koji su začepljeni pur pjenom, ne znam hoće li kućni majstor moći to popraviti. Koliko smo uspjeli vidjeti ništa nije ukradeno - kazao je ravnatelj Slavko Gudelj.

Čeka se procjena štete, a policija je započela kriminalističku istragu. Neslužbeno doznajemo, da imaju tragove koji će ih dovesti do "pitura".

Ravnatelj kaže kako je škola često na udaru vandala, posebice se po pročelju ispisuju grafiti uvredljivih sadržaja. Na meti su im nastavnici, ali i političari.

- Provalili su u srednju školu i pobojali pod i zidove u zelenu boju, svi učenici iz tog hodnika su bili premješteni. U ovoj istoj ustanovi su se i prije događali slični slučajevi provala. Jednom su ukradeni školski tableti i dnevnici, a drugi put 20.000 kuna - ispričao nam je jedan učenik.

Čitatelj 24sata
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.