Obavijesti

News

Komentari 66

Vanđelić ekskluzivno za 24sata: Podmeću da želim biti premijer umjesto Andreja Plenkovića

Vanđelić ekskluzivno za 24sata: Podmeću da želim biti premijer umjesto Andreja Plenkovića

'Važnija pitanja od političkih fotelja su zašto imamo više od 60 umrlih od korone dnevno, zašto se ne obnavljaju zgrade oštećene u potresu, zašto nam je BDP dvostruko manji od slovenskog, a stiže nas i Srbija'

VIDEO

Damir Vanđelić podnio je ostavku na mjesto čelnog čovjeka Fonda za obnovu Zagreba nakon što ga je vodio oko godinu dana. O njegovim motivima se naveliko spekulira, kao i tome hoće li se politički angažirati. Vanđelić je za 24sata dao ekskluzivni intervju.

Vanđelić za 24sata govori o svim problemima koje se susreo o obnovi, kako je ubrzati, kako vidi svoj angažman u javnom djelovanju, ali i o korupciji i kaznenim prijavama koje su podnijeli. Odgovorio je i na pitanje hoće li, kako se nagađa, kompromitirati premijera Andreja Plenkovića. 

Planirate li nakon odlaska iz Fonda iskoristiti dokumente i saznanja koja imate kao predsjednik Nadzornog odbora Ine kako bi kompromitirali premijera Plenkovića i preuzeli HDZ i postali premijer,  kako je objavio Nacional?

Naravno da ne. To su politička podmetanja i igre u kojima nikada nisam sudjelovalo niti namjeravam sudjelovati.  U današnje vrijeme kada imamo nikad viđene probleme, preko 60 umrlih od korone dnevno, više od 20.000 zgrada oštećenih u potresu, mislim da nam dodatni sukobi i razvodnjavanje fokusa nije potrebno. BDP Hrvatske je duplo manji po stanovniku od BDP-a Slovenije. U usporedbi sa Srbijom, u 2000. je naš BDP bio tri puta veći od njihova, a sada smo na tek šest posto razlike. Deficit države je skoro pet posto i trošimo više nego uspijevamo uprihoditi. Sve su to važnija pitanja od političkih fotelja.

Ja kao predsjednik Nadzornog odbora Ine imam obvezu štiti štititi interese kompanije i paziti da je njezino poslovanje u skladu sa zakonom. I to radim sve ove godine. Dosad sam uvijek sve što sam mislio o Ini rekao pod imenom i prezimenom, a ne anonimno.
Nisam član HDZ-a niti neke druge stranke. U zadnjih mjeseci sam čuo teze da ću biti vođa nekih drugih stranaka, pa i da ću biti  prijedlog za premijera Možemo, Mosta, Domovinskog pokreta, još me samo nisu smjestili u SDP. Na tiskovnoj konferenciji kada sam i objavio ostavku, sam rekao što kanim u budućnosti. Prvo se želim odmoriti, bavit ću se svojim privatnim poslom,ali i ukazivati na probleme u javnim politikama Hrvatske. Njihovo rješavanje je od nadstranačkog interesa.

Čitav intervju Damira Vanđelića pročitajte u srijedu u tiskanom izdanju 24sata ili istog dana u našem PLUS+ sadržaju. Za sve koji žele pristupiti našem PLUS+ sadržaju, mogu to učiniti jednostavno OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..