News

Komentari 30

Vanđelića ekspresno miču iz Fonda. Privremeno će ga voditi žena s liste Radimira Čačića...

Vanđelića ekspresno miču iz Fonda. Privremeno će ga voditi žena s liste Radimira Čačića...

Privremena ravnateljica će biti Snežana Penović koja sada u Fondu za obnovu vodi stručnu službu. Navodno bi i bivši ministar Čačić trebao imati savjetodavnu ulogu, tako da se ponovno aktivira u svom resoru: gradnji

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut. Sazvana je sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović. Informacija nam je neslužbeno potvrđena, kao i da bi primopredaja funkcije trebala biti u petak. 

Snežana Penović je, saznajemo, kadar predsjednika Reformista, Radimira Čačića koji podržava vladajuću HDZ-ovu većinu u Saboru. Prema našim informacijama, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu. Taj bivši ministar graditeljstva u čijem prvom mandatu je krenula gradnja autoceste do Splita tako se očito ponovno aktivira na obnovi. 

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove, pa će u Fondu biti kontinuitet. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta "Zagreb na Savi" dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić. 

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Najčitaniji članci