Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
205 komentara

Vapaj bolesne djevojčice (14): 'Dajte mi da zaspim zauvijek'

Video neizlječivo bolesne Valentine dirnuo je predsjednicu Čilea Michelle Bachelot, ali njezinu želju ne može ispuniti jer je eutanazija u toj zemlji zabranjena zakonom

Screenshot
Foto: Screenshot
205 komentara

Valentina Maureira (14) boluje od cistične fibroze , neizlječive genetske bolesti koja 'napada' pluća i ostale organe, a od koje je umro i njezin brat sa samo šest godina. Umorna od života s teškom bolešću djevojčica se videom obratila predsjednici Čilea Michelle Bachelot da joj odobri eutanaziju i dozvoli da 'zaspe zauvijek'.

[video: 1041885 / ]

Predsjednica je video vidjela, ali, iako je shrvana emocijama, ne može Valentini ispuniti želju jer eutanazija u Čileu nije dozvoljena zakonom, kazao je njezin glasnogovornik.

Čileanska vlada ponudila je djevojčici i njezinoj obitelji pomoć u liječenju i psihološku pomoć.

Iscrpljena je i strašno pati

Obitelji Maureira bilo je teško kada su saznali da njihova kćer želi umrijeti, ai prihvatili su njezinu želju i podržavaju je. Djevojčica je iscrpljena i isfrustrirana nedostatkom mogućnosti i sve manjom kvalitetom života.

Valentina je već bila ne pet operacija zbog kojih je patila i trpjela veliku bol. Iako su joj liječnici govorili da će joj se stanje popraviti, samo joj je gore , a svjesna je i toga da je na kraju čeka samo smrt kao i njezinog brata, pišu strani mediji.

[video: 1041888 / ]
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message