Obavijesti

News

Komentari 386

Vapaj majke: 'Divljak s Pelješca usmrtio je moju kćer'; Njegov otac: 'Zna da je kriv i ne bježi'

Vapaj majke: 'Divljak s Pelješca usmrtio je moju kćer'; Njegov otac: 'Zna da je kriv i ne bježi'

Krajem kolovoza objavljena je snimka na kojoj se vidi kako vozač BMW-a na Pelješkom mostu pretječe kolonu vozila vozeći zaustavnim trakom. Sad je poznato da je taj isti vozač prije tri godine skrivio nesreću i usmrtio djevojčicu...

VIDEO

Moj sin ne bježi od odgovornosti, on je svjestan da je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula ta djevojka i živi s tim već tri godine. Njega zatvor čeka i on ga ne može izbjeći. Nakon ovih objava u medijima danima ne izlazi iz kuće zbog neugodnosti, kazao nam je otac 19-godišnjaka, kojega je policija prekršajno prijavila zbog pretjecanja kolone po zaustavnoj traci na Pelješkom mostu.

Nakon što je kamera snimila mladićev BMW na mostu te kontaktirala vlasnika vozila, dodaje, nije pokušao izbjeći odgovornost i prijaviti da je netko bio za volanom u kritično vrijeme. Također, pojasnio je da mladić nije na izdržavanju kazne jer su tražili odgodu. Naime, u prometnoj nesreći 2019. i sam je ozlijeđen zbog čega je imao operaciju u Austriji te se još liječi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Puna crta, stupići. Ništa to njemu ne znači. On će kolonu na Pelješkom mostu ovako proći VIDEO

Taj dan kad je snimljen na mostu, nastavlja, posumnjao je da mu je pukla guma.

- Osjetio je da ima problem i htio se što prije maknuti s mosta - kaže njegov otac.

Majka maloljetnice koju je taj mladi vozač usmrtio vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto na Facebooku je napisala da je on naletio na njezinu kćer koja je propisno prelazila pješački prijelaz te da kaznu nije još odslužio.

- Magdalene više nema, tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu obitelj - napisala je njezina majka nakon što su mediji prenijeli vijest da je policija pronašla 19-godišnjaka koji je divljao na Pelješkom mostu. Za razgovor nije imala snage, a prije nego je uklonila post poručila je da slobodno možemo prenijeti što je napisala.

Podsjetimo, krajem kolovoza na stranici 'Promente zgode i nezgode' objavljena je snimka na kojoj se vidi kako vozač BMW-a na Pelješkom mostu pretječe kolonu vozila vozeći zaustavnim trakom što je izazvalo zgražanje i negodovanje javnosti.

- Policija je utvrdila da je vozilom upravljao 19-godišnjak, protiv kojeg je podnesen Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prometnog prekršaja nepropisnog pretjecanja i pretjecanja trakom za zaustavljanje u nuždi. Predviđena novčana kazna za spomenute prekršaje je 2.700,00 kuna - izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska te dodala da je riječ o višestrukom prekršitelju kojega je policija u više navrata sankcionirala.

VIDEO Policija pronašla mladića (19) koji je divljao autom na Pelješkom mostu, dobio kaznu
VIDEO Policija pronašla mladića (19) koji je divljao autom na Pelješkom mostu, dobio kaznu

Kako neslužbeno doznajemo, 19-godišnjak je kao maloljetnik 17. srpnja 2019. godine vozeći motocikl brzinom od 117 km/h kroz naseljeno mjesto na pješačkom prijelazu naletio na 15-godišnju Magdalenu Šimić i usmrtio je. U vrijeme nesreće imao je vozačku dozvolu A kategorije, no motor kojim je upravljao bio je prevelike kubikaže, odnosno nije imao dozvolu za upravljanje takvim motorom. Vozački ispit za B kategoriju položio je čim je postao punoljetan, a potom su mu, navodno, baka i djed kupili auto.

Zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom na Županijskom sudu u Dubrovniku mladić je u siječnju 2021. osuđen na tri godine i deset mjeseci maloljetničkog zatvora. Presudom Vrhovnog suda RH od 25. studenoga 2021., koju je Županijski sud zaprimio 20. prosinca 2021.,preinačena je prvostupanjska presuda u odluci o kazni, koja je smanjena na tri godine maloljetničkog zatvora, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom četiri godine dulje od izrečene kazne maloljetničkog zatvora, te počinje teći od izvršnosti te presude.

- Prije izvršnosti te presude Ustavni sud RH traži od ovog suda spis na uvid povodom ustavne tužbe okrivljenog maloljetnika, te se spis odmah i dostavlja u Zagreb, gdje se nalazi i dan danas, zbog čega predmet i nije pošao na izvršenje - odgovorili su nam iz Županijskog suda u Dubrovniku.

Za pojašnjenje smo tražili zagrebačkog odvjetnika Marija Medaka.

- Ne mogu ulaziti u konkretan slučaj jer mi nisu poznate sve okolnosti slučaja, mogu općenito reći da nakon što presuda postane pravomoćna i izvršna prvostupanjski sud dostavlja predmet sucu izvršenja koji onda poziva maloljetnika i roditelje i uručuje im poziv na izdržavanje kazne zatvora te daje uputu da može tražiti odgodu izvršenja kazne maloljetničkog zatvora iz zakonom propisanih razloga, npr, zbog teže bolesti, završetka školovanja ili slično. Niti ustavna tužba, a ni tužba Europskom sudu za ljudska prava ne odgađaju izvršenje kazne zatvora - pojasnio je Medak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 386
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"