News

Komentari 18

Varaždinska bolnica zatražila je mobilizaciju djelatnika: 'Imamo 230 pacijenata s Covidom-19'

Varaždinska bolnica zatražila je mobilizaciju djelatnika: 'Imamo 230 pacijenata s Covidom-19'

Od varaždinskog stožera civilne zaštite zatražili su ponovno uvođenje testiranja svih pacijenata, čak i onih s COVID potvrdama. U subotu im stiže pomoć i to 16 medicinskih sestara, uglavnom s područja županije

Ravnatelj varaždinske bolnice Damir Poljak rekao je za Dnevnik Nove TV da je u bolnici trenutno 230 pacijenata s COVID-om, a od Ministarstva zdravstva zatražili su mobilizaciju medicinskih sestara i povratak svojih specijalizanata iz zagrebačkih klinika. 

U subotu im stiže pomoć i to 16 medicinskih sestara, uglavnom s područja Varaždinske županije.

- Imamo 52 djelatnika pozitivnih ili u samoizolaciji. Kadrovi su opterećeni brigom, pa da nadoknadimo nedostatak zdravstvenih djelatnika kako bismo mogli kvalitetno pružati skrb zatražili smo mobilizaciju od Ministarstva - rekao je.

Od varaždinskog stožera civilne zaštite zatražili su ponovno uvođenje testiranja svih pacijenata, čak i onih s COVID potvrdama.

- S obzirom na to da smo u proteklom razdoblju imali proboje virusa od pacijenata koji su imali COVID potvrdu, zamolili smo za testiranje - rekao je ravnatelj i dodao kako čekaju odgovor.

Objasnio je i treba li onda testirati i cijepljene djelatnike u bolnicama.

- Svi djelatnici nose FFP2 maske, tako da su na neki način zaštićeni. Na pojavu bilo kojih simptoma se testiraju - rekao je Poljak.

Što se tiče hladnog pogona kazao je kako su osigurali dovoljan broj smještajnih kapaciteta za pacijente.

Najčitaniji članci