Obavijesti

News

Komentari 104

Varga: "Nećemo stati dok sve bolnice ne budu klimatizirane"

Varga: "Nećemo stati dok sve bolnice ne budu klimatizirane"
1

Ministar zdravlja Siniša Varga rekao je u ponedjeljak kako ministarstvo puno ulaže u "osiguravanje boljih uvjeta za liječenje pacijenata", a u to spadaju i klima-uređaji

VIDEO

Dok Ministarstvo zdravlja upozorava građane kako se trebaju zaštititi od toplinskog vala, rodilje bježe iz rodilišta upravo zbog neizdržive vrućine. Ministar Siniša Varga za RTL Danas rekao je kako ministarstvo puno ulaže u  "osiguravanje boljih uvjeta za liječenje pacijenata". Iako su klima-uređaji postali standard brojne bolnice još ih nemaju. 

- Već dugi niz godina imamo te ljetne vrućine koje tište hrvatski zdravstveni sustav i naše pacijente. Što se tiče infrastrukture, bolnice rade sve što je u njihovoj moći, a Ministarstvo zdravlja mnogo ulaže u osiguravanje boljih uvjeta za liječenje pacijenata. Klima-uređaji su danas postali standard, i ove godine se puno ulaže u klima-uređaje i s time nećemo stati dok sve do jedne bolnice neće biti klimatizirane - najavio je Varga. 

Ministar je ponovio upozorenje građanima da izbjegavaju velike vrućine i dodao da je njegov dobar prijatelj u dobi od 50 i nešto godina prekjučer preminuo "od infarkta srca kao posljedice preranog ulaska u more nakon izloženosti velikoj vrućini".

- Apeliram na sve ljude, posebice na bolesnike, trudnice i starije ljude, da izbjegavaju izloženost suncu od 10 do 17 sati, sve što moraju obaviti neka to obave rano ujutro, a ukoliko rade teške fizičke poslove, neka to čine u vrijeme kada se smanje temperature - zaključio je Varga.

Podsjetimo, rodilja iz Osijeka zatražila je da je ranije puste iz osječkog KBC-a zbog nesnosne vrućine i sparine, a ravnatelj KBC-a Rebro Hrvoje Vrčić javno je zatražio pomoć jer temperature na odjelu za onkološku kirurgiju dosežu i 40 stupnjeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca