Obavijesti

News

Komentari 47

Izgorjelo je skladište parketa: Ovako veliki požar ne pamtimo

Izgorjelo  je skladište parketa: Ovako veliki požar ne pamtimo
14

Veliki Bukovec: Požar se proširio na halu, robu i stabla.Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih. Uzrok požara još nije poznat, a šteta je veća od 10 milijuna eura

VIDEO

Požar je buknuo u skladištu tvrtke Požgaj Grupa koja se bavi proizvodnjom parketa i masivnih ploča u noći na srijedu, odmah iza ponoći, u Velikom Bukovcu kraj Ludbrega. 

U manje od pola sata vatra je progutala cijelo skladište, a požar se proširio i na halu pokraj, ali i robu koja je bila vani i okolna stabla. 

Gasili cijelu noć

- Tijekom cijele noći na terenu su bila gotovo sva dobrovoljna vatrogasna društva iz okolnih mjesta, ali i javne vatrogasne postrojbe iz Varaždina i Koprivnice. DVD Ludbreg gasio je požar od 1 sat u noći do pola 7 ujutro, a sad će još narednih minimalno 36 sati lokalna društva sanirati područje. Požar je bio ogroman, zbilja ne pamtimo takav u okolici. Srećom, za sad nemamo informacija da bi netko bio ozlijeđen – rekao je zapovjednik DVD-a Ludbreg, Vlado Vukina. U gašenju je sudjelovalo 16 vatrogasnih postrojbi s više od 200 vatrogasaca i 25 vozila. 

Zapovjednik JVP Varaždin, Ivica Labaš rekao je da su njegovi vatrogasci izašli sat vremena nakon što je počeo požar jer je vatrogasnim društvima na terenu nedostajalo vode za gašenje pa su dostavili cisternu. 

Na mjestu požara dežura 20-ak vatrogasaca

Oko 9 sati ujutro na mjestu požara ostalo je 20-ak vatrogasaca koji dežuraju ne bi li se vatra ponovno razbuktala. Doznajemo da je najkritičnije bilo do 3 sata ujutro jer im je vjetar, raspirujući vatru, otežavao gašenje. 

Tijekom noći, na nogama su bili mještani Velikog Bukovca koji su u šoku promatrali kako vatra proždire ogromnu površinu tvrtke Požgaj.

"Ovo je grozno, nezapamćeno" 

- Ovo je grozno, nezapamćeno! Zapalilo se sa stražnje strane, skladište pa velika hala, a to je sve puno drvenog materijala i lakova. Još ujutro je svako malo neka bačva laka eksplodirala. Požar je od moje kuće udaljen oko 500 metara i kad sam vidio gusti crni dim usred noći, mislio sam da su friško naložili jer lože na drva. Čudno mi je bilo jer sam primijetio da taj dim svakih nekoliko trenutaka jače bukne pa sam shvatio da je požar. Sva sreća da je puhao vjetar sa sjevera jer je to vjerojatno obranilo kuće u blizini. Nedaleko je i borova šuma, da se ona zapalila to bi bilo prestrašno – ispričao je jedan mještanin Velikog Bukovca. Površina zahvaćena požarom veličine je 22.500 kvadratnih metara, a naš očevidac je dodao da su vatrogasci obranili da se požar ne proširi preko ceste i ne zahvati proizvodnju. 

U kući tek nekoliko desetaka metara od požara, uplakana žena još je ujutro bila u šoku. Samo je kroz suze rekla da se jako bojala.   

Izgorjeli parketi, šteta je veća od 10 milijuna eura

Još uvijek nije poznat uzrok požara. Tek nakon što požarište bude osigurano, uslijedit će policijski očevid. Požgaj Grupa proizvodi parkete, masivni drveni namještaj, drvenu stolariju i slično te su vodeći proizvođači u Hrvatskoj, a izvoze u nekoliko svjetskih zemalja. U Velikom Bukovcu Požgaj grupa zapošljava oko 300 ljudi, smjenski rad završava im u 22 sata, ali u vrijeme požara ondje je bio jedan zaštitar. U skladištu su izgorjeli gotovi parketi, upakirani i spremni za izvoz. Neslužbeno doznajemo da je šteta veća od 10 milijuna eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu