News

Komentari 1

Vatrogasci iz Novske: 'Vlakić je pun pogodak, djeca svih uzrasta su sretna, u vožnji uživaju svi'

Vatrogasci iz Novske: 'Vlakić je pun pogodak, djeca svih uzrasta su sretna, u vožnji uživaju svi'

Pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Novska u povodu Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca u utorak su u centru Novske za svoje najmlađe sugrađane priredili pravo iznenađenje.

Ideja je moja, a sve ostalo uradile su moje kolege. Vlakić je pun pogodak, u vožnji uživaju djeca svih uzrasta. Osim vlakića za djecu smo priredili još nekoliko edukativno zabavnih sadržaja, poput plamene kuće, gašenja požara i spuštanja niz uže. Sve su to oni sa zanimanjem popratili, ali moram priznati da im je pogled stalno bježao prema vlakiću.

Sretni smo što oni uživaju u onome što smo i pripremili, jer u konačnici to su naši budući članovi – rekao je Zlatko Pješ, zapovjednik JVP Novska, dodajući kako im je cilj ovakvim zabavnim sadržajima u trajanju koliko je moguće zadržati dječju pozornost, približiti sve čari vatrogastva, ali i ukazati na sve opasnosti koje nekontrolirana vatra može prouzročiti.

Vlakić ima 10 vagončića, stalno je bio pun, djeca su nestrpljivo čekala da se vrati na polazište i u samo nekliko desetaka sekundi bio je popunjen. Vatrogasnom sirenpom bio bi označen svaki polazak ili dolazak vlakića.

Djeca sretna kao i vatrogasci, članovi JVP Novska.

- Vlakić ide u zbirku naših edukativno zabavnih sadržaja, koristiti ćemo ga i na drugim manifestacijama koje budu organizirane u Novskoj, a možda njime otputujemo i negdje drugo gdje nas pozovu – rekao je Zlatko Pješ.

Najčitaniji članci