Obavijesti

News

Komentari 1

Vatrogasci izvadili psa iz jame od 30 metara u Istri: 'Na sreću, Bafi nije polomio nijednu kost'

Vatrogasci izvadili psa iz jame od 30 metara u Istri: 'Na sreću, Bafi nije polomio nijednu kost'
7

Riječ je o jami kod mjesta Jurcani u općini Sv. Lovreč. Razigrani Bafi toliko je trčao u okolici da se, kako kaže njegov vlasnik, jednostavno nije stigao zaustaviti i u jednom trenutku propao je u ponor

VIDEO

'Halo vatrogasci! Moj pas Bafi upao je u jamu. Duboka je oko 30 metara. Molim vas pomozite', tako je Mario Štifanić, vlasnik lovačkog psa nazvao porečke vatrogasce koji su odmah priskočili upomoć.

Buknuo požar kod Paromlina
Buknuo požar kod Paromlina

Riječ je o jami kod mjesta Jurcani u općini Sv. Lovreč. Razigrani Bafi toliko je trčao u okolici da se, kako kaže njegov vlasnik, jednostavno nije stigao zaustaviti i u jednom trenutku propao je u ponor. Vlasnik se odmah uplašio za život svog ljubimca za kojeg kaže da mu je najdraži među lovačkim psima.

'Dojava o padu psa u jamu stigla je u 12.45 sati, a naša ekipa vratila se s uspješno obavljenog zadatka u 15.10 sati. Na teren su izašla tri vatrogasca. Jedan je ušao u jamu po psa. Nismo znali što nas čeka, ali to je procedura koja je uobičajena kod takvih intervencija. Obučeni smo za takve operacije. Vatrogasac je sišao u jamu uz pomoć konopa i na dnu pronašao uplašenu životinju. Polako mu je prišao i obukao tzv. odjeću koja se provuče kroz prednje i zadnje noge životinje o dobro pričvrsti. Pas se nije bunio. Shvatio je odmah da smo mu došli pomoći. Polako je, uz pomoć vatrogasca iznesen iz jame i odmah predan sretnom vlasniku. Pas je bio vizualno zdrav nakon pada,ali smo ipak vlasniku savjetovali da se s njimi, za svaki slučaj uputi kod veterinara na pregled', kazao je Kristian Ukota iz JVP Poreč.

A Bafi kada je ugledao svjetlost dana nakon mračne jame, odmah je potrčao vlasniku u naručje.

'Kada bi vi znali koliko je on dobar i privržen. Taj bi se samo mazio i bio ti blizu nogu. To mu je dovoljno. Pun je ljubavi. Star je 1,5 godinu i jako je razigran i živahan. Zato se i nije uspio zaustaviti od silnog trčanja, već je nestao u jami. Na svu sreću, granje i šiblje mu je ublažilo pad i moguće ozljede. Bafi je ne samo preživio, već je izašao bez, kako se kaže, ijedne ozljede. Naravno da mu nije polomljena niti jedna kost. Čak štoviše, čim je izašao, nastavio je veselo trčkarati uz mene, kao da se ništa strašno nije dogodilo', ispričao je presretni vlasnik. Zahvalio se vatrogascima na brzoj intervenciji i pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.