Obavijesti

News

Komentari 34

Vatrogasci se opraštaju od svog kolege: 'Goran je bio prijatelj, ostavio je trag, širio pozitivu...'

Vatrogasci se opraštaju od svog kolege: 'Goran je bio prijatelj, ostavio je trag, širio pozitivu...'

Vatrogasac Goran Komlenac (42) poginuo je u gašenju požara kod Dubrovnika. Od njega su se u ponedjeljak na društvenim mrežama oprostili vatrogasci diljem Hrvatske

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak kako je prilikom obavljanja dužnosti smrtno stradao vatrogasac Goran Komlenac (42). 

Tragično stradali 42-godišnji vatrogasac je bio pripadnik postrojbe JVP Dubrovački vatrogasci koja je sudjelovala u spašavanju kuća u selu Ljubač, a potom gašenju guste borove šume na predjelu prema Orašcu i Zatonu. 

Dubrovački vatrogasci: 'Obranili smo kuće, ali izgubili kolegu. To nam se još nikad nije dogodilo'
Dubrovački vatrogasci: 'Obranili smo kuće, ali izgubili kolegu. To nam se još nikad nije dogodilo'

Od kolege se opraštaju vatrogasci diljem Hrvatske. 

'Bio je više od kolege, bio je prijatelj' 

- Goran Komlenac nam je bio i više od kolege, on je bio prijatelj koji je radio dolazio u Veliku Goricu na Firecombat natjecanje u organizaciji naše postrojbe. U svakom je dolasku u Veliku Goricu ostavio trag, produbio je prijateljstvo i svojom vedrinom širio smijeh i pozitivno ozračje - napisali su iz JVP Velika Gorica i izrazili sućut obitelji, prijateljima i kolegama iz JVP Dubrovački vatrogasci te DVD-a Orašac. 

- Neka mu je laka ova naša hrvatska zemlja koju je do posljednjeg daha štitio - napisali su na društvenim mrežama iz DVD-a Supetar. 

- "Navik on živi ki zgine pošteno" a nema "poštenijeg" od branjenja svoje zemlje. Gorane odmori se, mi nastavljamo dalje - napisali su iz Vatrogasne postrojbe Zagreb na Facebooku. 

Sućut su izrazili i brojne druge postrojbe, JVP Split, DVD Šibenik, DVD Ogulin, DVD Bale, Vatrogasna zajednica Svete Nedelje, DVD Našice i brojni drugi. 

'Ovo nam se nikada nije dogodilo'

Tragediju su za 24sata komentirali iz JVP-a Dubrovački vatrogasci

- Mi smo bili sretni što smo obranili kuće, a onda smo izgubili kolegu. To nam se još nikad nije dogodilo. Najgore što se moglo desiti se dogodilo, a vatra će se ugasiti - kratko su nam prokomentirali tužnu vijest.