Obavijesti

News

Komentari 63

Stižu nam debeli minusi, a već danas možemo očekivati snijeg

Stižu nam debeli minusi, a već danas  možemo očekivati snijeg
1

Već od četvrtka nas očekuju temperaturni minusi. Jutarnja temperatura zraka od -5 do -2 °C, a najviša dnevna od 1 do 3 °C u kontinentalnoj Hrvatskoj, dok se na jugu očekuju jaki udari vjetra

VIDEO

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice će biti sunčano, poslijepodne uz više oblaka, prema kraju dana u zapadnim krajevima samo ponegdje uz pokoju pahulju snijega. Puhat će povremeno umjeren istočni i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -5 do -2 °C, a najviša dnevna od 1 do 3 °C., javlja HRT prognozu za četvrtak. Osim hladnoće i snježnog pokrivača, jadransku Hrvatsku sutra očekuje snažan vjetar. Zbog toga je za taj dio Hrvatske za sutra upaljen žuti i narančasti Meteoalarm.

Slično vrijeme bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno i znatno oblačno vrijeme, prema kraju dana ponegdje sa snijegom. 

U gorju se očekuje većinom oblačno vrijeme i povremen snijeg, no u drugom dijelu dana nastat će snježni pokrivač. Na sjevernom Jadranu promjenljivo, povremeno s kišom, a uz obalu može biti i snijega nošenog burom. Puhat će većinom umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura oko -7 °C, uz obalu od 3 do 6 °C, a najviša dnevna oko 0 °C, na moru između 6 i 8 °C.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno s kišom, a u unutrašnjosti vjerojatno i susnježicom i snijegom. Uz obalu će puhati umjeren, mjestimice i jak istočnjak i bura, a prema moru i jugo. Jutarnja temperatura zraka od -6 do -4 °C, uz obalu između 2 i 5 °C, a najviša dnevna od 4 do 9 °C. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I na jugu Hrvatske promjenljivo, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Prema otvorenom moru puhat će umjereno i jako jugo. 

Na kopnu do nedjelje većinom oblačno uz snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača, debljeg u gorju. U petak više snijega u sjeverozapadnim krajevima, a u subotu u gorju i na istoku zemlje. Od nedjelje smirivanje i djelomično razvedravanje, ali uz vrlo hladna jutra. 

Do nedjelje na sjevernom Jadranu hladnije, uz umjeren i jak istočnjak i buru, a ponegdje je moguć i snijeg nošen burom. No većinom će padati kiša, kao i u Dalmaciji, gdje će uz jugo biti toplije, i to osobito južnije od Splita. Mjestimice su mogući i obilniji pljuskovi, praćeni grmljavinom. Na sjevernom Jadranu bura će ponovo pojačati u utorak. S tom burom će biti puno manje problema nego s ovom do nedjelje, kada će more biti i valovito, povremeno i jače valovito.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...