Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
75 komentara

Većina poslodavaca će već ove godine 'jače' nagraditi radnike

HUP je anketirao 200 tvrtki, od kojih je njih 74 posto potvrdilo da će povećati iznos prigodne nagrade radnicima za ovu godinu. Ostatak, njih 26 posto, to neće moći učiniti jer već imaju zadane poslovne planove

Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
75 komentara

Hrvatska udruga poslodavaca prikupila je tijekom proteklog tjedna podatke tvrtki na temu povećanja neoporezivog dijela primitaka za prigodne nagrade. Podaci koje je HUP prikupio od 200 tvrtki tijekom proteklog tjedna govore da će 74% poslodavaca povećati iznos prigodne nagrade radnicima za ovu godinu, priopćio je HUP.

Dodaju kako s obzirom na to da je dio tvrtki financijske planove za tekuću godinu definirao godinu ranije, 26 posto njih navelo je da neće moći isplatiti veće iznose godišnjih nagrada od planiranih, već će to učiniti u iznosu određenom u poslovnom planu tvrtke.

Majetić: Ovakvi potezi su dobrodošli

- Ovakvi potezi Vlade dobrodošli su u poslovnoj zajednici. Iako mjera ne doprinosi većem smanjenju troškova, podatci govore u prilog tome da je većina poslodavaca itekako spremna iskoristiti mogućnost nagrađivanja svojih zaposlenika. Stoga želimo potaknuti i podržati Vladu u svim prijedlozima koji će ići u smjeru snažnijeg rasterećenja poslovanja – izjavio je Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message