Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
88 komentara

Vekić će sa Srbovim HSP-om koalirati u 4. izbornoj jedinici

Ivan Vekić će biti među nositeljima liste. Tako je Hrvatska straža, praktički, prva reagirala na HSP-ov poziv za "okupljanje desnice uoči parlamentarnih izbora"

Davor Javorović/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska straža, nedavno osnovana stranka kojoj je na čelu ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić, koalirat će s Hrvatskom strankom prava u IV. izbornoj jedinici, a Ivan Vekić će biti među nositeljima liste. Tako je Hrvatska straža, praktički, prva reagirala na HSP-ov poziv za "okupljanje desnice uoči parlamentarnih izbora".

- Vrijeme je da se ujedinimo te pozivam sve radikalne Hrvate da nam se priključe. Ovo je poziv i HDZ-u, mojoj bivšoj stranci iz koje su me dva puta isključivali samo da bi tamo Vladimir Šeks mogao govoriti da je on jedini utemeljitelj HDZ-a, kaže Ivan Vekić.

Daniel Srb, predsjednik HSP-a, najavio je da će se HSP-u uskoro pridružiti još nekolicina utemeljitelja HDZ-a. 

- Ovo je hrvatski treći put! Zabrinuti smo za smjer kojim Hrvatska ide. Različite igmanske inicijative zapravo u svom programu skriveno pokazuju želju za formiranjem nove jugoslavenske tvorevine. No, nas čekaju i druge opasnosti, poput činjenice da Hrvatska nekritično ide prema EU i da postoji opasnost da Hrvatsku u tom procesu za zelenim stolom izgubimo, kaže Daniel Srb. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message