Obavijesti

News

Komentari 95

Veleposlanik SAD-a: Napravit ćemo sve da vi dobijete avione

Veleposlanik SAD-a: Napravit ćemo sve da vi dobijete avione
13

Veleposlanik Kohorst je izrazio zadovoljstvo posjetom Nacionalne garde Minnesote Republici Hrvatskoj. "Hvala vam na pozivu i dobroj suradnji. Napravit ćemo sve da i vi dobijete borbene avione", rekao je

VIDEO

U sklopu posjeta pripadnika 148. Fighter Wing-a Nacionalne garde Minnesote 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti Eskadrile borbenih aviona u subotu su imali zajedničko letenje s pilotima višenamjenskih borbenih aviona F-16 Nacionalne garde Minnesota, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Pilote su uoči leta posjetili potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, veleposlanik SAD-a Robert Kohorst te vojni izaslanik SAD-u u RH Robert Mathers.

Ministar Krstičević rekao je kako se radi o povijesnom događaju koji je još jedna potvrda prijateljstva i strateškog partnerstva između Hrvatske i SAD-a. Prisjetio se svog prošlogodišnjeg posjeta Nacionalnoj gardi Minnesota i leta u američkom zrakoplovu F-16 te poručio: "Drago mi je da ste se odazvali mom pozivu i nadam se da ćete i vi uživati u ljepotama Hrvatske iz zraka".

Veleposlanik Kohorst je izrazio zadovoljstvo posjetom Nacionalne garde Minnesote Republici Hrvatskoj. "Hvala vam na pozivu i dobroj suradnji. Napravit ćemo sve da i vi dobijete borbene avione", rekao je veleposlanik poželjevši pilotima siguran let.

Zajedničke letove MiG-ova i američkih zrakoplova F-16 u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu su pratili i kadeti budući piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva  i kadeti Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" koji su imali priliku i razgledati američke zrakoplove.

Hrvatski i američki piloti uvježbavaju presretanje i razne formacije

Piloti Eskadrile borbenih aviona su s dva MiG-a 21 i piloti 148. Fighter Wing-a su s dva zrakoplova F-16 na prvom zajedničkom letu uvježbavali taktičko presretanje i temeljne manevre zračne obrane iznad Slavonije, dok su se tijekom drugog leta kroz razne formacije upoznavali s ljepotama Hrvatske, letjevši iznad Kvarnera, Zadra, Like i Plitvičkih jezera.

Pripadnici 148. Fighter Wing-a Nacionalne garde Minnesote borave u posjetu 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od 5. do 8. travnja, u sklopu bilateralne obrambene suradnje Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država te u sklopu partnerstva Hrvatske i Savezne Države Minnesote. a na poziv potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.