Obavijesti

News

Komentari 21

Veličina je važna: Gledatelji će za 115 kuna dobiti film i večeru

Veličina je važna: Gledatelji će za 115 kuna dobiti film i večeru
5

Najmodernija kinodvorana u Hrvatskoj prima 493 gledatelja. Ovo digitalno kino prvo je u regiji i tek jedno od tri u Europi. Golemo platno ima 333 četvorna metra

VIDEO

Velikim vatrometom u zagrebačkom Arena Centru u četvrtak navečer otvorili su prvu IMAX kinodvoranu u Hrvatskoj, ali i regiji. Prije ulaska u dvoranu, odjeven kao policajac, goste je pretresao komičar Mario Petreković. Oko 500 gledatelja pogledalo je Sanctum 3D, novi film Jamesa Camerona. Zbog velike gužve neki od njih su i stajali tijekom projekcije, no to im nije smetalo. Prije početka filma častili su se kokicama i kanapeima, a prije projekcije poslužena je i torta. Uz polarizirane 3D naočale, čistu sliku i precizan zvuk koji “lovi” svaki šum, malo tko je iz kina izašao ravnodušan.

Cinestarova IMAX dvorana ima specijalno filmsko platno od 333 četvorna metra. Premazano je srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira u publiku. Platno ima tisuće rupica koje propuštaju zvuk iz zvučnika koji se nalaze iza njega. Dva projektora istodobno projiciraju sliku na platno, što omogućuje visoku rezoluciju.

Sjedala u dvorani koja može primiti 493 gledatelja raspoređena su “stadionski”, pod kutem od 45 stupnjeva. Ulaznica za najmodernije hrvatsko kino stajat će 50-ak kuna.

U svijetu je samo 400-tinjak takvih dvorana. Osim IMAX-a, Cinestar je u Arena Centru otvorio i dvije Gold Class kinodvorane, u kojima gledatelji mogu uživati u filmovima u intimnoj atmosferi. Luksuzne dvorane imaju po 40 sjedala, a za ulaznicu po cijeni od 115 kuna gledatelji će u filmovima uživati iz fotelja, koje se pretvaraju u ležaljke.

Na ulazu će posjetitelje luksuznog kina dočekivati hostese, koje će ih odvesti do njihovih fotelja. Pritiskom na gumb mogu pozvati konobara i naručiti hranu ili piće.

Dvorana za poseban užitak

U dvije Gold Class kinodvorane publika će filmove gledati iz udobnih fotelja, koje se pretvaraju u ležaljke. Za cijenu od 115 kuna imat će na raspolaganju i konobara, a u cijenu ulaznice uključena je i večera. Svaka dvorana ima samo 40 sjedala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije