Obavijesti

News

Velik broj prijatelja oprostio se od Ene Šarac: 'Njena ljubav je pobijedila jer je okupila mnoge'

Velik broj prijatelja oprostio se od Ene Šarac: 'Njena ljubav je pobijedila jer je okupila mnoge'
9

Ena, ti si naš pobjednik jer si ostavila iza sebe ono što se ne da razoriti, da nema odustajanja, da jedna lijepa riječ puno više vrijedi od suza, rekao je svećenik na pogrebu Ene Šarac u Osijeku

VIDEO

Na gradskom groblju Retfala u Osijeku pokopana je danas Ena Šarac (26). Preminula je protekle subote u bolnici Sestara Milosrdnica nakon dugotrajne i komplicirane operacije glave. Bila joj je to njena šesta operacija glave nakon što je kao mala djevojčica saznala da boluje od tumora na mozgu sa kojime se potom cijeli život borila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako su epidemiološke mjere nalagale da pokopu smije prisustvovati samo 25 ljudi, od Ene se došao oprostiti velik broj Osječana koji su, na pristojnoj udaljenosti, ipak došli na groblje. Uz njen lijes stajali su neutješni mama Biserka i tata Đuro te njena šira obitelj i najbliži prijatelji.

Osijek: Na groblju Retfala sahranjena je Ena Šarac

- Ta mala djevojčica vrlo je rano postala uzor svima onima koji se u ovome svijetu bore za život; za ono što je najvrjednije, za dostojanstvo, za dobro u ljudima. Morala se susresti s teškom bolešću, s nepravdom, i pokazala je da, što god nas zatekne u životu, moramo ući u borbu. Nije odustala ni onda kada je bilo teško. Još više pokazala je da se sve može uz osmijeh i otvoreno srce. Pokazala je svima da i patnja ima svoje dostojanstvo ako se misli na druge. Njena ljubav je pobijedila jer je okupila tolike ljude, što možda ne bi nikada da nije morala podnijeti ovaj teški križ. Ena, ti si naš pobjednik jer si ostavila iza sebe ono što se ne da razoriti, da nema odustajanja, da jedna lijepa riječ puno više vrijedi od suza, da ljubav ima takvu snagu da može pokriti sve naše boli i nevolje. Evanđelje veli 'pšenično zrno mora biti položeno u zemlju kako bi donijelo mnogo roda - izjavio je na Eninom pokopu svećenik izrazivši veliko hvala u ime Ene svima koji su joj u životu pomagali.

Ena Šarac: Opake dijagnoze nisu joj slomile vedrinu
Ena Šarac: Opake dijagnoze nisu joj slomile vedrinu
Osijek: Na groblju Retfala sahranjena je Ena Šarac

Kako je Ena bila aktivna na društvenim mrežama gdje je imala tisuće prijatelja, na njenom Facebook profilu ostavljene su stotine oproštaja, posljednjih pozdrava i dirljivih riječi za ovu iznimnu, uvijek vedru i nadasve hrabru djevojku koja se u svojoj borbi za život nikada nije predavala. Hrvatska joj je davala neizmjernu podršku još otkako su je javno upoznali, 2013. godine, kada je obznanila da je naručena na operaciju tumora u Njemačku no, njena obitelj nema dovoljno novca da joj operaciju plati pa je ponudila svoj laptop na prodaju, svoju jedinu vezu sa vanjskim svijetom. Tim je osvojila srca nacije i u kratkom roku sakupila potrebni novac, a dio dobivenog prebacila na račun još jednoj maloj lavici koja se borila za život, Nori Šitum.

Preminula mlada Ena Šarac: Mirno spavaj, hrabra lavice
Preminula mlada Ena Šarac: Mirno spavaj, hrabra lavice

Ena je time pokazala koliko veliko srce ima, a kasnije je nastavila širiti dobrotu i poticati val dobrih djela odričući se svega što je dobivala i voljela. Njena pozitiva bila je zarazna i svaka njena objava na Facebooku bila je komična, ohrabrujuća, ponekad s dozom ironije prema liječnicima i zdravstvu koje je tijekom godina tako dobro upoznala. Upozoravala je na nužnost skrbi o teško bolesnoj djeci posebno u smislu nastavka edukacije i školovanja jer teško bolesna djeca puno vremena provode po bolnicama, liječenjima, u kućnoj njezi, i ostaju uskraćena za školovanje. Sve to doživjela je i sama pa je govorila i iz vlastitog iskustva.

Osijek: Na groblju Retfala sahranjena je Ena Šarac

Ena je iza sebe ostavila mnoštvo dobrih djela, poruka koje pozivaju na pomoć djeci koja boluju od teških bolesti, bila je Ponos Hrvatske, istinska čista duša koja je, unatoč svojoj patnji i bolima, uvijek nalazila osmijehe i lijepe riječi za druge. Iza nje ostale su i stotine ispisanih stranica dnevnika koje je vodila godinama i zamišljala kako će jednoga dana kada bude izliječena to biti njena knjiga.

Ena je pokopana u novoj grobnici koja će biti obiteljska, a od nje se došao oprostiti i njen veliki prijatelj Milijan Brkić iz Zagreba koji joj je tijekom godina puno pomagao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa