Obavijesti

News

Komentari 115

Velika potražnja: I princ uzdiše za elektrojurilicom iz Hrvatske

Velika potražnja: I princ uzdiše za elektrojurilicom iz Hrvatske
4

Mnogi su zainteresirani za hrvatsku jurilicu, a stigle su predbilježbe za čak 88 auta. Naručila ga je kraljevska obitelji iz Abu Dabija, a europski kupci žele ostati tajni

VIDEO

Mate Rimac (24) iz Samobora predstavio je u Monacu na salonu Top Marques svoj superbrzi električni auto, a zelenom tehnologijom zainteresirao je i Alberta II. od Monaca. 

Rimac Concept One koji pokreću četiri elektromotora ukupne jačine 1088 KS Mate je izložio prvi put lani na sajmu u Frankfurtu. 

Prve primjerke automobila koji će stajati od 5,5 milijuna kuna naručila je kraljevska obitelj iz Arapskih Emirata, a nakon Monaka električnu jurilicu koja od 0 do 100 km/h ubrza za samo 2,8 sekundi zaželjeli su i Europljani. Planiraju napraviti samo 88 automobila, a kupci će ih voziti tek od 2014. 

- Princ Albert II. od Monaca je pokraj drugih auta na sajmu samo prošao ili tek kratko nešto upitao. Jedino je u naš sjeo i zanimao se za njega. Čuli smo da bi ga i on rado kupio, no ne može jer ima ugovor s nekim proizvođačem - kazali su u tvrtki Rimac.

Elektroauto je samo jedan od njegovih izuma 

Mati se na utrci ubrzanja razletio motor. Tad je umjesto njega ugradio električni iz kojeg se razvio Concept One. Izumio je aktivne retrovizore, koji otklanjaju mrtvi kut, i iGlove rukavicu, koja služi umjesto tipkovnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca