Obavijesti

News

Komentari 116

Velika tuga: Mali Luka (5) još ne zna da mu više nema brata

Velika tuga: Mali Luka (5) još ne zna da mu više nema brata
6

DRUGA NESREĆA Obitelj Bobić sada je izgubila osamnaestomjesečnog sina nakon što se utopio u šahtu. Prije mjesec dana vatrogasci su ih spasili iz požara

VIDEO

Nitko tamo nikad nije išao niti tuda prolazio. Uvijek sam pazio, zaključavao vrata da djeca ne bi izlazila na taj ulaz, rekao je Željko Kuter, svećenik Župe sv. Jurja u Gorincima kraj Generalskog Stola.

Još je u šoku što se unatoč svom oprezu, u dvorištu župnog dvora, u igri sa starijim bratom Lukom (5), u ponedjeljak zatekao dječak Lovro (1,5) i smrtno stradao. Upao je u metar dubok šaht ispunjen vodom, iz kojeg je svećenik uzimao vodu za zalijevanje vrta. Zasad nije poznato je li dječak propao u rupu kroz drveni pokrov od dasaka ili su djeca tijekom igre sama podigla daske i došla do vode. Roditelji preminulog dječaka, Mihaela (30) i Ivan Bobić (25), još ne vjeruju kakva ih je tragedija zadesila. Starijem dječaku Luki još nisu kazali da njihova Lovre više nema.

Svećenik Kuter je prije četiri godine u župu primio Mihaelu iz Međimurja s djetetom koja je tamo utočište pronašla preko udruge Betlehem. Udruga se brine za odbačene trudnice i majke s djecom. Prije tri godine upoznala je supruga Ivana (25) iz Zagreba, koji se tamo nastanio jer je planirao postati svećenik, no nakon što ju je upoznao, zaljubio se. Vjenčali su se i dobili malenog Lovru. Mihaela je pomagala u održavanju dvora te kuhala ručak za stare i svoju obitelj. Župnik tvrdi da je obitelj Bobić prije mjesec dana izbjegla pravu tragediju kad je u dnevnom boravku koji su koristili izbio požar. Izbio je zbog kvara na instalacijama, na lampici. Obitelj i djecu spasili su vatrogasci, izvukli su ih kroz prozor, a tad je teško ozlijeđena jedna starica.

- Sad stvarno ne znam što nam se još može desiti. Prije mjesec dana smo preživjeli požar koji je progutao gotovo cijelo potkrovlje, a sada ovo - u očaju je rekao Ivan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, dva dječaka su u ponedjeljak na trenutak ostala sama. Mlađi je tad upao u šaht. Stariji dječak ga je pokušavao izvući, dozivao je majku. Nakon njegova povika majka je mališana odmah izvukla, no on je već bio poplavio, bio je pothlađen i nije disao. Tad je naišao svećenik Željko Kuter, koji je obitelji u župi pružio smještaj, i dječaka odmah odvezao u lokalnu ambulantu, gdje mu unatoč svim uloženim naporima liječnica nije uspjela pomoći. Naposljetku je mogla samo konstatirati njegovu smrt.

- Slijedi daljnje provođenje dokaznih radnji i kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi kako se to uopće dogodilo – kazala je Gordana Križanić, županijska državna odvjetnica u Karlovcu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a