News

Komentari 97

Veliki požar zahvatio je osam stanova, evakuirali sve stanare

Veliki požar zahvatio je osam stanova, evakuirali sve stanare

Policijska uprava zagrebačka objavila je kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno 8 stanova iz kojih su evakuirani stanari, a ozlijeđenih nema...

Policijska uprava zagrebačka objavila je u utorak navečer kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno osam stanova iz kojih su evakuirani stanari, a ozlijeđenih nema.

Pogledajte video:

Oko 20,40 sati policija je zaprimila dojavu o požaru u stanu na četvrtom katu u Ulici Jakova Gotovca. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici iz tri najbliže policijske postaje i jedna grupa Interventne jedinice policije zbog osiguranja mjesta događaja i pružanja pomoći oko evakuacije stanara, dok su vatrogasci gasili požar, stoji u objavi PU zagrebačke iz koje ističu da u požaru nitko nije ozlijeđen.

Informaciju da je jedna osoba ozlijeđena ranije su dali vatrogasci i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Pogledajte video:

Evakuirane stanare zbrinut će Grad

Sve stanare koji su evakuirani zbog požara zbrinut će Grad Zagreb. 

- Požar se sa četvrtog kata proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima kao i na krovište zgrade. Najvjerojatnije je opožareno osam stanova iz kojih su svi stanari evakuirani, a kojima će Grad Zagreb osigurati smještaj, odnosno zbrinuti ih, javili su također iz PU zagrebačke. 

Pogledajte foto galeriju gašenja:

Požar je napokon ugašen nešto prije 23 sata, no intervencija će potrajati cijelu noć. 

Pogledajte video prijenos uživo:

Požar se krovištem, srećom, nije proširio dalje

- Intervencija će trajati do duboko u noć kako bi sve rasčistila sva materija koja još možda tinja, rekao je predstavnik vatrogasaca koji je objasnio da se požar s četvrtog kata fasadom proširio na treći kat, ali i na krovište od oko 300 metara kvadratnih, odakle je postojala najveća mogućnost širenja požara na ostatak zgrade. Srećom, to je brzom intervencijom spriječeno. 

Dva su stana potpuno izgorjela, dva djelomično, a još ih je nekoliko oštećeno.

U intervenciji su, rekao je, sudjelovale tri postaje, sedam vozila i 25 vatrogasaca.

Pogledajte video:

Dijelovi fasade padali su po autima

Jedan od čitatelja rekao je kako se od velike količine dima nije moglo ni biti blizu zgrade. 

- Vatrogasci su brzo ogradili područje, pa onda ni nije bilo opasnosti za prolaznike, rekao nam je čitatelj.

Čitatelj koji nam je poslao fotografije s mjesta požara rekao je kako su iskre frcale posvuda te kako je sve u dimu. Drugi je rekao kako su brojni stanari u strahu brzo sklonili automobile, a jednom čovjeku je komad fasade pao na automobil.

Pogledajte video prijenos uživo:

'Susjedi se zapalio stan, vrištala je'

- Čuo sam vrisku na hodniku. Otišao sam gore, na četvrti kat, sve je bilo u dimu. Susjed je pokušao požar ugasiti aparatom, ali to nije išlo. Zvali smo policiju i vatrogasce i mislim da su svi došli relativno brzo, ali požar se dosta brzo proširio, ispričao nam je jedan od evakuiranih stanara. 

- Prvo je bilo strahovito puno dima, vatru nismo ni vidjeli. 

- Bila je to susjeda čiji se stan zapalio. Ona je izletjela iz stana i vikala je. Bila je sva u šoku. Zvali smo brzo vatrogasce, ali požar se brzo proširio i, čini se, napravio dosta veliku štetu. 

Pogledajte video:

Najčitaniji članci