Obavijesti

News

Komentari 168

Izgorjelo 10.000 l nafte: Požar u tvornici za preradu plastike

Izgorjelo 10.000 l nafte: Požar u tvornici za preradu plastike
19

Osijek: U tvornici Drava International je u srijedu oko 21 sat buknuo požar. Radnici su na vrijeme evakuirani. Nitko nije ozlijeđen. Požar su vatrogasci lokalizirali

VIDEO

U osječkoj tvornici Drava International je u srijedu oko 21 sat buknuo požar . Srećom, u požaru nitko nije ozlijeđen. Tvrtka se bavi proizvodnjom i preradom plastike. Na terenu su sve raspoložive snage JPVP Osijek i dragovoljnih vatrogasnih društava iz okolice.

Pokretanje videa...

24sata 00:21

U tvornici su, budući da se radi u tri smjene, u trenutku izbijanja požara bili radnici koji su na vrijeme evakuirani.

Prema riječima Borisa Banjana, zapovjednika osječkih vatrogasaca , požar je buknuo u dijelu postrojenja u kojem su spremnici za gorivo. Izgorjelo je deset tisuća litara goriva.

Vatrogasci su spriječili širenje vatre na obližnje postrojenje u kojem se nalazi skupa oprema za preradu plastike.

Vatrogasci su vodili brigu i da se požar ne proširi na obližnju trafostanicu te na skladište i punionicu plina koji se nalaze u blizini.

Najveća hrvatska tvrtka za reciklažu plastičnog otpada

Inače Drava International je najveća hrvatska tvrtka za reciklažu plastičnog otpada. Tvrtka je u vlasništvu Zvonka Bedea i Zorana Gopca.

Prije nekoliko mjeseci je nedaleko Drave International u Poslovnoj zoni Antunovac u Croduxovom terminalu i distributivnom centru plina također došlo do velikog požara. Prije dvije godine Zvonko Bede je bio najavio da će plastični otpad, koji se ne može reciklirati i čije zbrinjavanje je skupo, služiti kao sirovina za proizvodnju sintetičkog dizela. Dnevno je takvog otpada u Drava Internationalu oko 20 tona, što je dovoljno za dobivanje između 16 i 18 tisuća litara sintetičkog dizela kojeg je Bede kanio koristiti za proizvodnju električne energije. Stroj za pretvaranje plastike u naftu Bede je platio 2,2 milijuna eura.

Inače, u Drava Internationalu, velikoj tvrtki za preradu PET ambalaže, završavaju sve one plastične boce što se za 50 lipa po komadu otkupljuju po velikim trgovačkim centrima. U Hrvatskoj se godišnje skupi oko 15 tisuća tona, ali u Drava Internationalu se preradi 25 tisuća tona. Razlika se uvozi iz Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovine, a manje količine čak i iz Njemačke.

U Drava Internationalu je zaposleno više od 400 ljudi.

Pokretanje videa...

čitatelj 24sata 00:29
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori