Obavijesti

News

Komentari 2

Veliki problemi u Budvi u špici sezone: 'Ako se buka nastavi, morat ćemo zatvoriti naš hotel'

Veliki problemi u Budvi u špici sezone: 'Ako se  buka nastavi, morat ćemo zatvoriti naš hotel'

Hoteli trpe štetu zbog velikih problema s bukom koje stvaraju noćni klubovi. Gosti traže druge sobe svakodnevno, otkazuju smještaj, a jedan je gost iz Njemačke nasrnuo i na recepcionera

VIDEO

Jedno od popularnih turističkih destinacija, Budva, suočava se s velikim problemima zbog buke. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice 'Gospoština' Ljubo Rađenović poručio je na sastanku predstavnika da situacija izmiče kontroli. 

- Apeliramo na lokalnu samoupravu da se situacija uvede u zakonske okvire. Ako u narednih tjedan dana ne dobijemo jasan i čvrst odgovor od Općine Budva, idemo na druge instance. Naša inicijativa je jasna, da se prekomjerna razina buke dovede u zakonske okvire, da se omogući dostojanstven život građana Budve, da turisti dobiju dostojanstvene i kvalitetne uvjete za boravak. Ovdje nema politike, već je isključivo u pitanju ljubav prema ovom gradu, da budemo prava turistička destinacija - rekao je, prenosi Kurir

Podsjetio je kako je to bio šesti sastanak koji su organizirali zbog ovog problema, no da općina više ne daju podršku. Dodao je kako su ranije dobili podršku i čak izradili plan. Prema tadašnjem dogovoru, svako bi se prekoračenje zakonske razine buke novčano sankcioniralo prva dva puta, a ako bi se ugostitelj i treći put oglušio na to, oduzimala bi mu se dozvola za rad.

Turisti u Dubrovniku šetaju Stradunom u oskudnoj odjeći, a prijete im visoke novčane kazne
Turisti u Dubrovniku šetaju Stradunom u oskudnoj odjeći, a prijete im visoke novčane kazne

- Prvih par tjedana smo imali značajan pomak, ali zadnja dva tjedna situacija opet izmiče kontroli. Načelnik Komunalne policije rekao je da nema resursa da situaciju drže pod kontrolom. Nažalost, moram reći da više nemamo podršku lokalne samouprave u borbi protiv buke - poručio je. 

Naglasio je i da sva četiri kluba na Slovenskoj obali imaju već po dvije kazne te da je na potezu inspekcija sada. 

'Gost iz Njemačke je napao recepcionera zbog buke' 

Buka velike probleme stvara i hotelu koji je u okviru Slovenske plaže. Direktor Ranko Popović rekao je kako imaju zbog buke nevjerojatne scene svakodnevno. 

- Gosti traže premještaj, ali nažalost i sobe koje su u pozadini hotela, i u njima je količina buke nepodnošljiva. Tijekom dana imamo deset preseljenja iz jednog u drugi dio hotela. Imali smo prije par dana nemilu scenu. Gost iz Njemačke je napao recepcionera upravo zbog problema buke, uhvatio ga je za kravatu, moralo je reagirati i osiguranje. Svakodnevno zovemo Komunalnu policiju i inspekciju, ali nema pomaka. Mi smo najugroženiji, ako se nešto hitno ne poduzme možemo zatvoriti hotel - rekao je. 

Osvanuo bankomat u najužoj ulici u Splitu 'Pusti me proć'
Osvanuo bankomat u najužoj ulici u Splitu 'Pusti me proć'

I drugi hoteli imaju probleme. 

- Imamo nepodnošljivu buku od 1. srpnja, svakodnevne negativne komentare naših gostiju. Već tri gosta su otkazala penthouse i traže da napuste naš hotel i da im se vrati novac - rekla je predstavnica kompanije Dukley hotela. 

'Imamo tek dva komunalna policajca' 

Načelnik Komunalne policije i inspekcije Darko Čelebić rekao je da ima svega dva ovlaštena komunalna policajca. Dva su trenutno na bolovanju, a protiv jednog se vodi disciplinski postupak. 

Ovaj vikend očekuje se čak 200 zrakoplova u zračnoj luci, 68 tisuća putnika u trajektnoj luci
Ovaj vikend očekuje se čak 200 zrakoplova u zračnoj luci, 68 tisuća putnika u trajektnoj luci

- Na aparatima smo. Tražili smo od određenog broja lokalnih samouprava da nam ustupe određen broj komunalnih policajaca, ali su nam rekli da nam ne mogu izaći u susret - rekao je te najavio kako će pokrenuti postupak da se jednom klubu oduzme dozvola za rad. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda