News

Komentari 5

Veliki udarac za narko kartele: Zaplijenili su 505 kg narkotika

Veliki udarac za narko kartele: Zaplijenili su 505 kg narkotika

Srbijanska i njemačka policija razbili su međunarodni lanac trgovine drogom pri čemu su uhitili 30 ljudi. Među njima je i J. J. (33), vođa navijača jednog beogradskog nogometnog kluba

U zajedničkoj akciji srbijanske i njemačke policije razbijen je međunarodni lanac trgovine drogom i uhićeno 30 ljudi, za tri se još traga, te je zaplijenjeno više od 500 kilograma narkotika, priopćio je u utorak srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović.

- Zadat je veliki udarac narko kartelima jer je zaplijenjeno 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, te 106 kilograma hašiša ukupne vrijednosti oko 20 milijuna eura... Otkriveno je sedam laboratorija za proizvodnju narkotika - priopćio je Stefanović u utorak na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

Među uhićenima u zajedničkoj akciji policija Srbije i Njemačke je vođa navijača jednog beogradskog nogometnog kluba, identificiran kao J.J. (33), koji je i vođa te kriminalne skupine, a osim njega uhićeno je još 29 osoba, dok se za tri traga. Zaplijenjena je i veća količina oružja.

Za tri osobe raspisana je tjeralica zbog distribuiranja i prodaje droge u Srbiji, dok su među uhićenima i dvije osobe koje su nosile više kilograma narkotika koji su im nađeni i zaplijenjeni na teritoriju Srbije i Mađarske.

U odvojenoj policijskoj akciji koja je izvedena u više gradova Srbije, kako je naveo Stefanović, privedene su 123 osobe, za osam se još traga, a sumnjiče se za organizirani kriminal, ubojstva, trgovinu ljudima, teške krađe i silovanja. U okviru te akcije zaplijenjeno je 186 kilograma marihuane, 450 stabljika kanabisa, narkotici u tabletama, tri pištolja, automatska puška i streljivo.

Stefanović je priopćio i da je unutrarnja kontrola MUP-a Srbije privela devet pripadnika policije zbog zloporabe službenog položaja odnosno registracije nepostojećih vozila i prijavljivanje kao ukradenih radi naplate odštete od osiguranja.

Najčitaniji članci