Obavijesti

News

Komentari 78

VIDEO Curica je pala s traktora. Dali su joj minimalne šanse za život. Naši doktori su je spasili

VIDEO Curica je pala s traktora. Dali su joj minimalne šanse za život. Naši doktori su je spasili
1

Povodom velikog uspjeha hrvatske medicine - oporavka i izlaska iz bolnice djevojčice koja je nesretno stradala u padu s traktora, održana je konferencija za medije u Klinici za dječje bolesti Zagreb

VIDEO

Anđela je djevojčica koja je došla u Kliniku s minimalnim šansama za preživljavanje, a nakon 16 operacija i četiri mjeseca, ide kući kao potpuno zdrava i funkcionalna djevojčica.

Pokretanje videa...

Djevojka ANđela VIDEO

- Radi se o jednom izuzetnom medicinskom uspjehu naše klinike i suradnih klinika, ali isto tako i pobjedi, humanosti, iz aspekta bezuvjetne i nesebične pomoći jednoj djevojčici koja je strani državljanin. Priča je počela u srpnju ove godine pozivom ministra jedne nedjelje prema meni, bila je vrlo teško stradala djevojčica s mutilirajućim ozljedama. Naravno, neupitno istog trenutka organizirali smo prijevoz u našu ustanovu - rekao je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić.

POGLEDAJTE VIDEO: Anđela (6) uspješno se oporavila i ide kući

Pokretanje videa...

Djevojčica Anđela (6) ide kući nakon pet mjeseci intenzivnog liječenja 01:52

Dodao je kako je proces liječenja bio izuzetno težak, dug i kompleksan, a trajao je sve do danas.

- Drago mi je da nakon tri godine priče o Maši, imamo još nešto što zavrjeđuje pažnju. Tog 25.7. glavna priča u lokalnim i nacionalnim medijima, bila je ta teška prometna nesreća kod Slavonskog Broda. Kako je bio veliki broj ozlijeđenih, premijer s užim kabinetom je išao vidjeti što se može pomoći, u trenutku kad je naš ministar Beroš ponudio pomoć, ekipa iz Slavonskog Broda je signalizirala da ima ozlijeđenih, ali da je daleko nateži pacijent djevojčica koja je tada došla iz Bosanskog Broda nakon što ju je pregazio traktor - rekao je predstojnik Klinike Zavoda za abdominalnu kirurgiju Klinike za dječje bolesti Stjepan Višnjić.

Tog dana su se dogodile i tri ključne kapitalne odluke, prvi je bila odluka medicinskog tima u Bosanskom Brodu da ta djevojčica ne može ni do Doboja, ni Banja Luke. Druga odluka je bila procjena njihovog dežurnog kirurškog tima da nema puno dijagnostike, već da se radi o masovnom krvarenju. Ušli su u operacijsku salu te izvadili slezenu i zaustavili ona najključnija krvarenja. Treća ključna odluka je bila da u bolnici u Slavonskom Brodu su prepoznali koliko i što mogu napraviti.

Kod malene djevojčice bilo je ugroženo šest organskih sustava, nije mogla disati spontano. 20 dana je bila na respiratoru. Imala je brojna ozbiljna oštećenja po tijelu.

Kako je istaknuo Višnjić prvih dvadeset dana im je trebalo da ju vrate u životu, to je bila faza reanimacije i stabilizacije. 

- Od 25.7. do 6.8. praktički svaki dan je bila neposredna borba za život, a 6.8. smo procijenili da je situacija relativno stabilna i da možemo krenuti u fazu rekonstrukcije - istaknuo je Višnjić.

Bilo je potrebno 16 operativnih zahvata da bi došli do današnje faze, a za tih 16 operativnih zahvata sudjelovalo je 15 kirurga. Sudjelovalo je i četvero liječnika iz četiri zagrebačke klinike - Klinika za traumatologiju, Dubrava, a u početku je bio i Danko Mikulić, član transplantacijskog tima Merkura. 

- Svih tih 16 zahvata je značilo korak naprijed ka izlječenju, mi nismo imali korak natrag pa ni platoa. Stalno smo išli korak po korak naprijed - govori Višnjić te dodaje da parametri jasno pokazuju koliko je sve uspješno odrađeno.

U njezinom slučaju smrtnost, prema parametrima, je 98 posto, istaknuo je Stjepan Višnjić.

- Sami Bog ju je sačuvao da je ostala živa, a ostalo su doktori uspjeli napraviti. Stvarno su svi ljubazni bili prema nama, ali i prema Anđeli jer ona je ta koja je 24 sata ovdje provodila, a ja sam samo svaki dan na nekoliko sati dolazila. Nemamo nikakve loše i negativne komentare. Ovo je veliki uspjeh za nas, a i za ovu bolnicu. Mislim da su tek sada svjesni koliko su joj zapravo pomogli, kako je to bilo jako teško, da je bio život u pitanju. Hvala Bogu ostala je živa sa svim normalnim životnim funkcijama što može obavljati - kazala je Anđelina majka te dodala kako već dana idu doma. 

Malena djevojčica je tek kratko rekla kako je sretna te da se raduje što ide kući, a najviše su joj nedostajali tata i brat. Otkrila je i kako prvo što će napraviti kad dođe kući je "igrati se". 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa