Obavijesti

News

Komentari 17

Veliko srce: 'Hvala vam. Leona će dobiti spasonosni prsluk...'

Veliko srce: 'Hvala vam. Leona će dobiti spasonosni prsluk...'
1

Uspjeli smo prikupiti novac za prsluk Vest za moju Leonu, rekla je Anamarija Cindrić (25) iz Karlovca, majka djevojčice (6) koja boluje od maligne parcijalne migrirajuće epilepsije

VIDEO

Uspjeli smo prikupiti novac za prsluk Vest za moju Leonu, rekla je Anamarija Cindrić (25) iz Karlovca, majka teško bolesne djevojčice (6) koja boluje od maligne parcijalne migrirajuće epilepsije.

Leona je jedna od dvoje djece u Hrvatskoj rođene s ovako teškim oblikom epilepsije, zbog koje svakodnevno trpi napadaje otporne na terapiju, a progresivna bolest uništila joj je mozak i prikovala je za krevet. Zbog svega toga djevojčici velike probleme stvara sekret koji se sakuplja na plućima i u dišnim putovima i koji joj majka najmanje dva puta na dan čisti ručno uz pomoć “lupkalice”. Leona je do sada pobijedila liječničke prognoze koje su joj predviđale tek dvije godine života, a kako bi zajednički i dalje prkosile neumoljivoj bolesti, majka se obratila redakciji 24sata kako bismo joj pomogli prikupiti novac za kupnju prsluka Vest, koji bi se Leoni olakšao i produljio život. Sakupljanje sekreta u plućima dovodi i do čestih upala pluća, koje za nju mogu biti kobne.

- Hvala svima od srca. U ponedjeljak sam provjerila stanje na računu i na njemu je trenutačno 103.000 kuna. Zahvaljujem svim dobrim ljudima koji su odvojili od sebe kako bi pomogli mojoj Leoni. Prsluk stoji 93.800 kuna, a bit će dovoljno i za doplatu za nova kolica. Sad nam još nedostaje novac za dizalicu, koja stoji oko 2500 kuna – rekla je Anamarija. Hrvati su još jednom pokazali veliko srce.

Mnogi su se odazvali akciji i javljali se u redakciju kako bi pomogli. Brojni su se ponudili i da doniraju svoje medicinske aparate koji su ostali iza njihovih najmilijih.

- Novac su uplatili obični ljudi, koji su odvojili od sebe i od svoje obitelji te uplatili od skromne 4 kune, većina je uplatila po 100 ili 200, ali i po 1000 kuna, a uplaćene su i dvije uplate po 5000 kuna te jedna od 10.000 kuna. Zahvaljujem svima, još ne mogu vjerovati da smo postigli nama nedostižno. Odmah ćemo kontaktirati tvrtku koja nam je dala ponudu za prsluk Vest da dođu i uzmu mjere za Leonu – rekla je zahvalna Anamarija.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u