Obavijesti

News

Komentari 3

Veliko ulaganje u znanje: Čak 1,7 mil. kuna dali studentima

Veliko ulaganje u znanje: Čak 1,7 mil. kuna dali studentima
1

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 1,7 milijuna kuna koja su dodijeljena za financiranje studentskih projekata u tri područja: znanost i tehnologija, kultura i umjetnost te sport...

VIDEO

Rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, predsjednik Studentskog zbora Petar Ramljak i predstavnici studentskih udruga potpisali su nedavno ugovore o dodjeli sredstava prikupljenih iz upisnina studenata u akademskoj godini. 

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 1,7 milijuna kuna koja su dodijeljena za financiranje studentskih projekata u tri područja: znanost i tehnologija, kultura i umjetnost te sport. 

Ukupno je dodijeljeno 300.000 kuna više nego u prošloj akademskoj godini.

- Cilj nam je bio povećati sredstva i financirati što više kvalitetnih projekata. Također, u skladu sa strateškim ciljevima Sveučilišta željeli smo potaknuti interdisciplinarnost. Naime, sinergijom studenata s različitih sastavnica mogu se ostvariti dobri projekti,  koji će dodatno podići prepoznatljivost i vidljivost Sveučilišta – rekao je rektor Anđelinović.

Od ukupnog iznosa, za 11 projekata iz znanosti i tehnologije ide 526.000 kuna, a za 20 projekata s područja kulture i umjetnosti izdvaja se 530.105 kuna. Šest sportskih projekata dobit će 685.000 kuna. 

Prema riječima rektora Anđelinovića, ovakvim sustavnim financiranjem studentskih projekata, otvaranjem novih menzi te uređenjem prostora za studente i njihove udruge napravljen je značajan iskorak u podizanju studentskog  standarda, a u planu su i daljnje aktivnosti u području kulture te stvaranju  novih sportskih sadržaja. 

Prorektor Boris Maleš naglasio je kako ovaj način financiranja studentskih projekata upućuje na usmjerenost Sveučilišta prema studentima. 

- Radi se o sredstvima iz studentskih upisnina, uz pomoć kojih se osiguralo financiranje projekata koji već imaju svoju tradiciju. Zahvaljujem se dekanima fakulteta koji su se odrekli tog dijela novca te na taj način podržali Studentski zbor i otvorili studentima nove mogućnosti – zaključio je prorektor Boris Maleš. 

Zadovoljni su i sami studenti.

- Za ovakav način financiranja izborio se Studentski zbor. Ranije su se studentski projekti financirali jedino sredstvima Studentskog zbora, stoga je odluka Senata i uprave Sveučilišta da se financiraju i iz sredstava ostvarenih od upisnina značajno podignula kvalitetu studentskog standarda - naglasio je Petar Ramljak, predsjednik Studentskog zbora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa