Obavijesti

News

Komentari 73

Nađ: Medved me mogao staviti u špajzu, uštedio bi 30.000 kn

Nađ: Medved me mogao staviti u špajzu, uštedio bi 30.000 kn
1

Ispričala je kako je sama tražila Medveda da je rasporedi na službeničko mjesto, no on to nije učinio u propisanom roku od 45 dana pa je pisala zahtjev kadrovskoj komisiji

VIDEO

Vesna Nađ gostovala je u Pressingu N1 televizije gdje je govorila o 'mahanju' ostavkom ministra Kovačića zbog njezinog premještaja u Ministarstvo uprave.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

Ispričala je kako je sama tražila bivšeg ministra Tomu Medveda da je rasporedi na službeničko mjesto, no on to nije učinio u propisanom roku od 45 dana pa je pisala zahtjev kadrovskoj komisiji. U zahtjevu je tražila povratak na službeničko mjesto i prvih šest mjeseci pune plaće i drugih pola plaće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvo sam tražila od ministra branitelja da mi se izda rješenje o rasporedu. On je u tom rješenju mogao reći da se odbija zahtjev i zašto. Ja sam htjela to rješenje, da mogu dalje pokrenuti pravna sredstva. Žalila sam se Odboru za državnu službu radi šutnje. Oni nisu donijeli odluku, pa sam donijela tužbu Upravnom sudu. Zbog pritiska Odbora, a u međuvremenu sam i upravnoj inspekciji podnijela zahtjev, u tom je međuvremenu je izdano rješenje od strane Ministarstva branitelja od 1. ožujka da se ja raspoređujem na višeg upravnog savjetnika, što je niže od onoga na što sam se ja trebala rasporediti. Ja sam pristala, jer ću ipak prijeći u Ministarstvo uprave. Već 2. ožujka je sporazum o prelasku između ministara potpisan. I tad sam došla, temeljem sporazuma i rješenja o rasporedu - objasnila je i dodala kako je Medved prekršio zakone jer nije na vrijeme donio rješenje. 

Nađ je na račun otpremnine dobila 130.000 kuna, a Medved je državu oštetio za 30.000, tvrdi ona.

- Ja nisam kriva radi toga što sam dobila. Ja sam htjela 4.4.2016. da me se rasporedi i na manju plaću nego što je 6+6. To sam izganjala pravnim sredstvima. Godinu dana ja praktički hoću manju lovu - tvrdi Nađ i dodaje da će sutra vratiti 30.000 kuna ako netko dokaže da je oštetila državni proračun.

- On nije poštovao zakon. Imao je dva radna mjesta i nije me rasporedio. Mogao je uštedjeti trideset tisuća kuna bez problema. Mogao me staviti u špajzu, nikad me ne vidjeti, dati mi spise - kazala je za Medveda.

- Što se tiče ministra Kovačića, on se korektno ponio. Ja sam prezadovoljna. On je znao da sam zamjenica Freda Matića, da sam politički aktivna, znao je moje karakteristike kao službenice i podmetnuo je leđa - rekla je Nađ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...