News

Komentari 91

Vice Mihanović podnio ostavku nakon loših rezultata u Splitu

Vice Mihanović podnio ostavku nakon loših rezultata u Splitu

Do izbora novog šefa stranke za sada će vjerojatno biti imenovan v.d. šefa splitskog HDZ-a

Šef splitskog HDZ-a Vice Mihanović podnio je ostavku na to mjesto zbog loših izbornih rezultata na izborima za splitskog gradonačelnika. O tome je danas razgovarao sa predsjednikom HDZ-a i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Mihanović je u priopćenju koje nam je poslao objasnio zašto podnosi ostavku te čestitao novoizabranom gradonačelniku Ivici Puljku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Uzimajući u obzir rezultate izvanrednih izbora u Splitu, odlučio sam podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Split. O tome sam danas razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.
 
Zahvalan sam stranačkim kolegama na povjerenju koje su mi ukazali i suradnji koju smo ostvarili. 

Moj stranački angažman i preuzimanje vodstva splitskog HDZ-a bilo je motivirano isključivo namjerom da pridonesem boljitku Splita na dobrobit Splićanki i Splićana, kao i unaprjeđenju rada stranke kojoj oduvijek pripadam. 

Budućem vodstvu splitskog HDZ-a želim puno uspjeha.

Zahvaljujem na angažmanu Zoranu Đogašu koji se odvažio kandidirati na izvanrednim izborima u Splitu, kao nestranački kandidat HDZ-a. 

Napominjem da je riječ o izborima za gradonačelnika i vijeće koji su organizirani na inicijativu vladajućih u Splitu, a izrazito slab odaziv naših sugrađana na izbore je u cijelosti potvrdio političku ocjenu HDZ-a da je riječ o nepotrebnim izborima.

Čestitam svima koji su izabrani u Gradsko vijeće, a čestitam i izabranom gradonačelniku Ivici Puljku.

 

Podsjetimo, u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika i zamjenike, Zoran Đogaš je osvojio 13.243 glasa, dok je Ivica Puljak po drugi put osvojio mandat gradonačelnika nakon što je dobio 27.496 glasova, pokazali su privremeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nakon što su obrađena sva biračka mjesta.

Najčitaniji članci